Vrida och vända

Usch vilken jobbig natt jag har haft och denna gång har det inte berott på barnen. Jag kunde helt enkelt inte sova... Gick o la mig vid tio och somnade direkt som en stock, sen vaknade Agnes vid ett tiden och då gick jag upp och gav henne nappen. Sen kunde jag inte somna om, jag bara låg och vred och vände mig... Vid halv tre tiden fick jag nog och la mig och löste korsord, fem korsord senare så var klockan halv fyra och jag tänkte att nu försöker jag sova igen när jag har rensat huvudet lite. Men det gick inte iaf, jag vred och vände mig och sista gången jag kollade på klockan var hon 05:18. Sen äntligen sov jag, stenhårt! Men kvart över sex vaknade Andi så då var det dags för matning så jag gick upp igen och jag var såååå trött... Matade båda ungarna och gick o la mig igen halv sju, sen äntligen fick jag sova! =) Gick sedan upp halv nio med Andi och Jennie medans Agnes sov vidare till halv tio.


När vi hade ätit frukost allihopa så låg jag bara i soffan och tittade på tv en stund med ögonen i kors. Men sen fick jag ett tokryck som vanligt. Så vid tolv tiden drog jag till gymmet och körde järnet och jag måste säga att det är sjukt att jag har så klena armar när jag bär på barn hela dagarna, men nu har dom fått sig en rejäl omgång.

Nu är lunchen precis avklarad så nu ska jag vila på soffan en stund innan småttingarna vaknar från sin middagslur. Tur att Jennie vill kolla en film så mamma får vila =)

Ha en bra dag!

Stenhårt!

Operationen gick kanon, vår lilla pojke var så duktig. Det märks redan skillnad på hans hörsel, han reagerar mycket bättre på ljud =)

På eftermiddan så tog vi en sväng på stan hela familjen, det var ju underbart väder idag. Träffade även Pauline och lilla Alicia lika trevligt som vanligt. Blev även lite handling, men givetvis bara till barnen som vanligt..hehe..

Väl hemma så ordnade mannen middag idag, så då blev det den världsberömda köttfärssåsen, mumsigt värre!

När småttingar var lagda och sov gott vid sju tiden så hoppade jag i träningskläderna och drog till gymmet, har äntligen inhandlat ett gymkort så nu kör vi på stenhårt! Dags att komma i ordentlig form och sluta med alla bortförklaringar.

Nu ska jag fortsätta titta på Greys, veckans höjdpunkt! =)

Bye Bye

Eskilstuna

Då har jag precis skickat iväg mannen och sonen till Eskilstuna för öron operationen. Andi undrade nog vad som hände imorse, varför han blev väckt så tidigt och varför han inte fick någon mat. Hoppas att han somnar om i bilen så det inte blir skrikigt hela vägen bara för att han inte fått mat, det som är jobbigast med att dom ska vara fastande när dom är så små. Däremot fick han en stor dos alvedon innan dom åkte vilket doktorn sa till att han skulle ha, så han kanske total somnar...hehe...

Nu ska jag ta o mata Agnes snart sen ska jag sova ett par timmar till, update kommer ikväll...


Alla tankar till min lilla pojke idag <3


Kör på!

Får fortsätta berömma mig själv, träningen går riktigt bra! =) Antingen så blir det intervallträning hemma, eller gymmet eller powerwalk varje dag. Jag vägde mig även i fredags och har lyckats gått ner 2,2kg på två veckor! =) Så det är bara att fortsätta så når jag snart mitt mål.

I helgen har det inte hänt så mycket, haft en vanlig hemma helg... ganska tråkig faktiskt..hehe..

Igår var Jennie på dagis och jag passade på att umgås med Pauline och Alicia, så då var det tre småttingar här. Det var lika trevligt som vanligt att umgås med Pauline. På eftermiddan när jag hämtat hem tösen så gick vi ut och jag gick med småttingarna i vagnen och Jennie cyklade. Sen hittade vi en stor vattenpöl som Jennie både la sig i och hoppade i, tur att hon hade regnställ på sig. Men det är härligt när Andi och Agnes ligger nöjda i vagnen och Jennie leker och är super glad, då orkar man lite extra när man får njuta av sina nöjda barn.



Idag har det inte hänt så mycket, bara varit hemma och tagit det lugnt förutom när jag var på gymmet.

Imorgon är det en stor dag för min lilla kille då han ska till Eskilstuna och få operera in sina rör. Det blir Jimmy som får åka med honom så är jag hemma med Agnes och Jennie. Jag tror nämligen att jag bara blir känslig när dom ska söva honom så det är bättre om det är Jimmy som är med och stöttar.
Min stackars lilla pojke, men det blir bra till slut.

Ne nu ska jag titta på desperate!

Bye Bye

Så jäkla grym =)

Nu är det dags att berömma sig själv!

Idag har jag både intervalltränat här hemma på förmiddan och sen tog jag en powerwalk på eftermiddan! Så nu sitter jag i soffan och är riktigt nöjd med mig själv. =) Det negativa är bara att man vill se resultat nu men icke, jag får ha lite mer tålamod, det kommer nog så småningom.



Mamma kom förbi vid lunchtid idag och hämtade Jennie så hon ska sova där i natt, så härligt för henne att få komma lite hemifrån och få bli lite bortskämd. Får hem henne imorron eftermiddag för hon ska till dagis först.

Min plan var att städa nedervåningen, men jag fick bara tid att göra halva, så jag har köket kvar men jag får fixa det imorgon för nu är jag helt slut.

Imorgon när Jennie är på dagis så kommer "tant Emelie" och hämtar tvillingarna ett par timmar, så då ska jag passa på att gå på gymet. Härligt att få träna utanför hemmet för en gångs skull =)

Ikväll blir det lugnt, en kopp te och greys, längtar redan! Men först mata och lägga småttingarna och sen ett härligt bad =)



//Annica

Nästan 15 grader!

Shit vilket härligt väder det har varit idag, tempen visade 14,6 grader i skuggan! Underbart!

Det blev städning idag, men jag hann enbart med övervåningen och byta sängkläder i alla sängar så det kommer bli super härligt att gå o lägga sig idag =) På nedervåningen har jag bara plockat undan så jag kan damma och dammsuga imorgon... På torsdag när Jennie är på dagis ska jag passa på att rensa bland hennes leksaker, hon har så mycket små leksaker som antingen är trasigt eller som hon inte leker med så det ska kastas. Men jag får passa på när hon inte är hemma för hon blir bara ledsen när hon är med men är hon inte hemma så märker hon inte ens att det är borta när hon kommer hem. Hon brukar bara tycka att jag har gjort fint så det är kanon!

Pappa kom förbi en sväng på dan idag och målade köksbordet en gång till, tyvärr så lyser det gula från lacken igenom lite, så det får bli ett lager till sen ska jag åka till färgaffären och köpa rätt lack att ha på.
Morfar och Jennie lekte på baksidan, dom spelade fotboll, riddare och gjorde snökakor =) Men det bästa av allt dom skottade bort resten av snön på altanen så nu är det så fint! Tror att möblerna åker fram nästa helg så man kan sitta där ute igen, längtar så efter våren och sommaren.

Morfar och Jennie leker

Idag gick det kanon att mata Agnes och Andi med gröten, det tog totalt en kvart så var båda färdiga! Äntligen har Agnes förstått att man ska svälja gröten och inte spotta ut den tre gånger först...hehe.. Skönt! Om två veckor ska dom få prova potatis, mumma! Fast jag måste verkligen hämta hem våra matstolar, en står i källaren hos mamma och en hos mammas väninna. Det börjar bli jobbigt att mata dom i babysittrarna...hehe...

Senare på eftermiddagen så fick Agnes och Andi sitta i babysittrarna och titta på pippi med Jennie medans jag drog fram crosstrainern.

Idag blev det:
Crosstrainer 5minuter
45 armhävningar
Crosstrainer 5minuter
45 rygglyft
Crosstrainer 5minuter
plankan

Sedan skrek Andi så mycket så jag fick avbryta träningen, typiskt när man väl är igång och känner att man vill göra mycket mer, men men....

Fick sedan roa barnen och när klockan var halv sju fick småttingarna mat och sedan gå o lägga sig. Båda somnade på en gång, härligt! Jag passade på att göra 45 situps och lite mer av plankan, vill verkligen komma i form nu.

Sen gick jag och Jennie o badade o efter det tog vi på oss pyjamaserna och drack te och åt knäckemacka, mysigt! Nu sitter jag här och skriver och Jennie sitter bredvid och gnuggar ögonen så det är nog dags att lägga henne snart också, sen blir det Sofias änglar och housewifes.

Bye Bye

Solens strålar

Natten har varit helt okej, var uppe halvtre och halvfem och gav napp sen åt dom tio över sex. Agnes somnade om på en gång men Andi somnade inte om förrens klockan sju. Passade på att sova en stund till sen gick jag och Andi upp kvart över åtta och då satt redan stora tösen framför tv:n. Hämtade Agnes strax därefter också och sen åt jag och Jennie frukost.

Vad ska man hitta på idag? Det är ju strålande väder ute... Blir sugen på en promenad men det går ju inte att gå långt när Jennie är med för hon orkar bara en bit sen blir hon gnällig. Funderar på att kanske städa huset istället för det ser ut som ett bombnedslag, IGEN! Är det verkligen så att man måste städa huset typ var o varannan dag när man har flera barn? Fattar inte detta, man städar och två dagar senare är det dammigt och grejer överallt igen...

När jag gick in i köket imorse så blev jag riktigt sur, jag lackade nämligen bordet igår innan jag gick och la mig och nu när det har torkat så har skivan blivit gulfläckig! Jäkla lack skit! Så nu vet jag inte hur jag ska göra, om jag ska slipa lätt på ytan och måla en omgång till eller bara måla direkt på lacken. Sen får jag åka till målarfirman och fråga vilket lack som är bäst och inte ger ett gult resultat.

Men det är sol och härligt idag så jag är glad ändå! =) Nu har jag bestämt mig, det blir städning, på med musiken och öppna fönstrena och vädra ur, hel härligt!

Ha en bra tisdag!


Första skrattet

Nu har jag slarvat igen och inte skrivit här. Men jag har varit extremt trött de senaste dagarna, har haft alldeles för många vakna nätter i rad. Men nu är jag äntligen utvilad och kan köra på igen =)

Då ska vi se vad som hänt de senaste dagarna...

Jo Andis hörselkontroll gick inte så bra, dom upptäckte att han har vatten bakom trumhinnan på båda öronen så det blir att operera in rör så han kan höra ordentligt. Vi ska förmodligen få en tid i Eskilstuna redan nästa vecka. Jag är kluven över detta för det känns jätte skönt att det var ett hörselfel som det går att göra något åt men samtidigt så vet jag hur jobbigt det var att vara ett "öronbarn". Men min kille kommer bli den coolaste ändå! =)


Väntar på läkaren

I fredags var vi bara hemma allihopa, för jag hade feber och var förkyld, Andi var förkyld och Agnes var magdålig. Så det var en mycket påfrestande dag för det var jobbigt att ta hand om två sjuka barn och ett rastlöst barn när man själv är sjuk.... men det gick.


Stora tösen hjälpte till =)

Sen i helgen har vi inte gjort så mycket, mest vilat upp oss så att vi orkar med veckan igen. Jag har iof slipat och målat om ett köksbord som jag hittade på blocket så nu har jag äntligen mitt vita köksbord! Härligt! Ska bara köpa stolsöverdrag också så blir det fulländat, vet vilken sort jag vill ha men inte vilken färg jag vill ha, får se.

På lördag kvällen blev jag lite rastlös och stack hem till min bror och åt tacos, mycket trevligt! Efter det partade jag loss lite med Alex och det var supertrevligt. God dricka och massa härliga gamla låtar, bra kombination =)

Idag kom det äntligen, Agnes skratt! Jag och Emelie satt och pratade om att det är nära nu att dom börjar skratta ordentligt snart och just då tittade Agnes på Emelie och skrattade. Hon skrattade jätte mycket och länge, det var så mysigt! Jag blev lite rörd i hjärtat och sprang genast och antecknade det i kalendern! =)

Nu ska jag blänga vidare på tv:n och njuta av egen tid.

Bye Bye




Falling or Flying

Nu ligger alla barn i sina sängar och sussar gott, blev även en tidig kväll för stora tösen.
Alla barn har varit extremt gnälliga idag och Andi och Agnes verkar vara dåliga båda två i magen och feber på båda så dom fick lite alvedon nu innan dom la sig så kanske dom sover bättre inatt. *hoppas*

Jennie har kommit in i någon konstig fas, för ena sekunden är hon världens sötaste som är super snäll och gullig men i nästa sekund så bråkar hon om allt och skriker och gråter helt hysteriskt. Hoppas verkligen detta går över snart för det är riktigt jobbigt, tycker ju inte om trotsiga barn...

Nu när barnen sover så har jag lagt mig i soffan med laptopen i knät, musiken är på och jag lyssnar bara på massa lugna godingar =) Bara njuter av egen tid och den lugna musiken, ger mig själv styrka att orka morgondagen.

Imorgon blir det upp redan vid halv åtta för Andi ska på ny hörselkontroll igen, hoppas verkligen att dom hittar vatten bakom trumhinnan så att han kan få börja höra på sitt högra öra också och att det inte är något allvarligt fel. Jag var själv öronbarn när jag var liten och det var skit jobbigt med alla röroperationer, så jag vill inte att Andi ska behöva göra det. Under tiden vi är där får Agnes och Jennie vara hemma med Jimmy, han kommer hem nån gång i natt från jobb sen måste han åka igen när jag kommer hem med Andi men snart är det helg, längtar!

Apropå nått helt annat så läste jag en artikel idag om gåstolar och att det är helt fel att kalla det för lära gåstolar då det inte hjälper barnet att lära sig krypa eller gå, snarare tvärtom! Det är helt okej att använda en gåstol om man använder den typ max en timme om dan och då ska man ha bra uppsikt över barnet så att det inte kommer åt saker på högre höjder och gör sig illa. Läste även att det är ett antal 100 barn som skadar sig varje år i gåstolen i sverige och i många andra länder har man förbjudit gåstolen helt och hållet... Jag hade en gåstol till Jennie men hon fick sitta i den när hon kunde krypa ordentligt plus att hon bara fick sitta i den korta stunder, annars var det golvet som gällde. Nu med twinsen kommer det bli samma sak, finns så många andra sätt att roa ett barn på. Läste även att det fanns teorier om att barn som suttit i gåstolar lär sig att gå på fel sätt och får lära om på nytt när dom blir äldre... Låter också väldigt jobbigt...

Folk får givetvis göra som dom vill med sina barn och gåstol men jag är inte helt förtjust i att man använder gåstolar hela dagarna och det borde framgå bättre information om risker på kartongen när man köper en gåstol.
Hur gör ni med gåstolar och vad har ni för erfarenheter om dom?


På lördag är det kalas för min underbara syster dotter, önskar verkligen att jag hade kunnat varit där men det är ju så långt att åka plus att barnen mår si sådär =( Vid såna här tillfällen saknar man faktiskt att vi inte bor närmare varandra för då hade jag absolut kommit och sjungit, nått sånt vill man ju inte missa!
Men när jag träffar henne nästa gång ska hon få paket och massa firande! =)

Nu ska jag fortsätta njuta av den lugna musiken och sen blir det en dusch och sen krypa ner i sängen och äntligen kolla på Greys! Så jäkla härligt att det har börjat igen!!

Måste även skicka massa krya på dig kramar till Emelie, bli frisk nu tjejen så vi kan ha vår tjejkväll på lördag! Love u!

Ha en trevlig kväll!!

Bad night

Natten har varit hemsk, gick och la mig vid tio tiden och han precis lägga huvudet på kudden så började Agnes skrika. Hon skrek till och från till klockan tolv. Hon kändes väldigt varm och hon fes mycket så något är det med hennes mage. Hon somnade äntligen klockan tolv och jag kunde lägga mig och somna. Men sen turades hon och Andi om att vakna hela natten, var uppe varje helt klockslag, alltså 1, 2, 3, 4, 5 och sen åt dom halv sex. Sen somnade dom om vid sextiden och jag kunde lägga mig en stund till i hopp om att få sova två timmar iaf. Men icke sa nicke, Andi vaknade vid sju och vägrade somna om så det var bara att gå upp....

Jag var helt yr av trötthet när jag gick upp men jag la Andi i babygymmet och Agnes vaknade också strax därpå så då fick hon göra sin bror sällskap i babygymmet. Jennie kom ner vid halv nio tiden och då åt vi frukost framför tv:n då varken hon eller jag orkade sitta upp på stolarna i köket.

Såhär såg min frukost ut:


Sen blev det slapp i soffan och pill på datorn, försökte blogga redan då men det gick inte då blogg.se hade driftstörningar... typiskt..
Matade ungarna vid nio tiden och sen slumrade dom en stund i babysittrarna, spenderade en halvtimme i telefon med min kära syster, snackade skit som vanligt.. <3

Efter det började våra bästa år, måste säga att man kan missa hur många avsnitt som helst i den serien man är ändå på samma ställe igen sen. Händer typ ingenting på en veckas avsnitt, helt stört..haha

Twinsen somnade för sin middagslur kvart över tolv och då tänkte jag vara duktig och faktiskt vila medans dom sov. Så jag och stora tösen satte på polarexpressen som hon ville se sen la vi oss i soffan men precis när jag fann ro så skrek Agnes så då var det bara o springa upp o ge napp. Då la jag mig i sängen istället men fem minuter senare så skrek Andi så då var det bara upp igen och ge han napp. Så då tänkte jag att det är ingen idé att försöka vila så jag hoppade i träningskläderna och hoppade upp på crossstrainern. Det blev samma intervallträning idag som igår. Blev helt slut efteråt så då mixade jag iordning en bananshake så jag återställde kroppen, sen var jag pigg igen!

Nu har precis Andi vaknat igen och snart ska jag gå upp och väcka Agnes, sen är det dags för gröt för dom! Mumsigt!

Solen lyser så fint på baksidan så det blir nog på med kläderna och ut med vagnen efter maten, så kan stora tösen få leka i snön och jag kan njuta av solen =)

Bye for now!

Våren, kom nu!

Nu sitter jag i soffan och njuter av tystnaden och egna tiden =) Denna tiden är min viktigaste stund på hela dygnet, när jag bara får vara och göra ingenting, ladda om batterierna för nästa dag som kommer.

Nu på eftermiddan efter att Jimmy åkt och jobbat igen så ville jag bara ut i solen och känna på våren. Så jag klädde på alla barn och gick ut på baksidan, småttingarna låg i vagnen och efter en stund somnade dom. Jag skyndade på våren lite och skottade bort all snö på första etaget av trallen, vill bara att snön ska försvinna nu så jag kan få plocka fram utemöblerna och plantera blommor. Men men snart så....

Fasiken va trist det är att träna och äta bättre när man är jätte svullen om magen, jäkla mens helvete! Måste man ha den, så jäkla trist och bökigt, vill inte ha den längre... Världens sämsta grej!

Jag börjar ana att Agnes nog är lite magsjuk för hon är väldigt dålig i magen och gnäller ovanligt mycket, får se hur natten blir... Men hoppas givetvis på att jag får sova i natt, känns som att det behövs.

Nu ska jag kolla på sofias änglar och dricka lite vatten, mumma... haha..

Bye bye för idag!


Såhär fint blev det!

I'm goooooood ;-)

Shit så duktig jag är, blir nästan lite stolt!!

Morgonen började skit dåligt, då twinsen åt tio över sex sen vägrade Andi att somna om så jag höll på att få han o somna om till klockan sju då han äntligen somnade. La mig i sängen igen... i tio minuter sen skrek han igen så då fick jag ge napp igen... Tillbaka till sängen... i fem minuter sen vaknade Agnes så in och ge napp. Då kände jag att jag kunde gå upp o äta frukost och så innan jag tog upp dom men Agnes somnade inte om så hon fick följa med ner, hon låg i babygymmet och roade sig medans jag och nyvakna Jennie åt frukost.

Jag var duktig jag åt havregrynsgört med bär i idag igen (samma som igår), ett glas juice, vitamintablett och givetvis kaffe!

Sen vaknade Andi så då var det bara o ta ner han också, även han fick roa sig lite i babygymmet medans jag hoppade i lite kläder. Efter det så klädde jag på dom dagens kläder, men när jag väl fått på Agnes body så ser den jäkligt liten ut, tittar lite till och märker att det är en i stl 50... Missat den i utrensningen..haha Hon har ju faktiskt 56!

Efter att småttingarna ätit så somnade båda två i babysittrarna (äntligen!) dom verkar lite hängiga och lite mer kräkiga än vanligt, får se hur det utvecklar sig. Jennie är super gnällig och skriker och gråter med jämna mellanrum, ingen bra start på dagen! Så jag bestämde mig för att avreagera mig lite genom att träna!

Körde intervallträning idag:
5 minuter på crosstrainern
30 armhävningar uppdelat på tre omgångar
5 minuter på crosstrainern
utfall
5 minuter på crosstrainern
30 armhävningar uppdelat på tre omgångar
5 minuter på crosstrainern
utfall
Sedan körde jag plankan och då var Andi gnällig så han fick ligga under mig vid armarna och han skrattade hela tiden. Det var ett bra knep för då höll jag ihop magen längre, fanns ju ingen chans att jag ville trilla ner på honom..haha...

Efter det var första maskinen tvätt färdig så då hängde jag den och sen tittade jag givetvis på "våra bästa år", världens sämsta serie men ändå så följer jag den.. :-)

Nu ska jag försöka få på Jennie lite kläder, sen matta twinsen och sedan lägga dom för deras middagslur. Sen ska jag och Jennie åka o handla medans twinsen och pappsen sover. Vet inte när han kom hem i natt från jobb, jag sov alldeles för hårt, men sent var det iaf... Nu sover han sen åker han igen vid tre tiden, jobba, jobba, jobba... Men snart är det helg igen! :-)

Ha en fantastisk dag i solen!

The reason why

Kontrollen av barnen gick bra, dom växer som dom ska så det var härligt!
Däremot så var det inte lika kul att dom skulle få två sprutor var, jag trodde det var en. Men ne då nu för tiden är det två, en i varsitt lår. Som tur var så hämtade hon en till så dom stack varsitt lår exakt samtidigt så att småttingarna uppfattade det som ett stick. Agnes fick börja och hon grät så sjukt mycket när dom stack henne, har aldrig hört henne så ledsen, gjorde lite ont i mammahjärtat. Andi däremot, han tjöt till en halv sekund sen var det bra, det är nog för att han har så knubbiga ben så han kände det inte..haha..

Efteråt så åkte jag förbi jobbet och fixade lite medans twinsen följde med mormor hem. Sen gick jag hem till mormor och vilade på soffan med Agnes och Andi låg o sov på lekfilten. Sen var klockan tre helt plötsligt och stora tösen skulle hämtas från dagis så vi åkte iväg allihopa, jag, mormor, Andi och Agnes. Tösen hade haft jätte kul på dagis och ville inte alls följa med hem, men med lite övertalning så gick det :-) Det är så härligt att hon trivs så bra på sitt dagis och att hon får egen tid med sina vänner och slippa oss andra i familjen ett tag :-)

Väl hemma så var det dags att mata småttingara, idag fick dom lite gröt och lite ersättning. Just nu blandar jag lite tills dom har vant sig mer vid gröten sen ersätter jag halv fyra målet helt och hållet.

Sedan tog vi det bara lugnt allihopa, Agnes och Andi har sovit nästan hela eftermiddan/kvällen, tror att det beror på sprutorna, så vi får se hur dom sover i natt.

När alla barnen gått och lagt sig så gjorde jag lite magövningar, vill verkligen komma i form nu. Men det är svårt när det gäller vad man ska äta och så.. Men en dag i taget så blir det nog bra :-) Har ni tips på övningar eller mat så skriv gärna en kommentar.




Duktiga jag!

Då har man varit duktig denna morgon!
Matade twinsen kl sex sen när dom somnade om så hoppade jag i träningskläderna och hoppade upp på crosstrainern och gjorde även övningen "plankan". Plankan var mycket jobbigare än vad jag trott innan, men det kändes verkligen i magen så bara o fortsätta!
Efter det åt jag en stadig frukost av havregrynsgröt med hallon och blåbär på, en kopp kaffe och ett glas juice och läste dagens tidning. Sen blev det duschen och göra sig iordning för dagen, nu är även stora tösen vaken och har fått på sig kläderna och ätit frukost, Agnes är också vaken och sitter påklädd i babysittern. Bara Andi kvar som ska vakna och bli påklädd. Sen blir det matdags för småttingarna klockan nio och sen iväg med stora tösen till dagis och småttingarna ska på sin tre månaders kontroll. Idag följer mamma med och hjälper mig bära och så på bvc, härligt!

Ne nu hör jag att Andi har vaknat, så nu är det dags att göra honom redo för dagen!

Ha en bra dag!

Sunshine

Underbara morgon!

Alla barn har sovit bra, solen lyser, snödropparna tittar fram i trädgården, frukost framför tv:n, en promenad med hunden och nu snart iväg med stora tösen på dansskola!

Detta är en hel härlig dag! Blir så lycklig när solen lyser!


Bra start!

Idag är det underbart väder och alla ungar är jätte glada och har sovit hela natten! Snart dags att mata twinsen sen blir det nog en promenad med mammas hund som bor hos oss nu när mamma är i Dublin med bror.

Händerna kliar fortfarande men det blir lite bättre när dom är lindade så jag håller dom lindade idag!

Här kommer lite goa bilder på mina glada barn denna morgon!


Agnes


Andi


Jennie

Ha en härlig solig dag!!

Händerna i bandage

Sorry att det inte blev någon update igår, men jag var helt slut igår kväll när alla gäster gått hem... Det var fullt hus från två till halv sju, men det var mycket trevligt.

När jag la Jennie igår kväll så kramade hon mig och sa: Tack mamma för mitt bästaste kalas, jag älskar dig.
Mitt hjärta blev så varmt när hon sa det, för hela dagen var ju för hennes skull och att hon blev så glad o nöjd var underbart!

I hennes paket låg:
Pärlor till pärleplattor
Massa pärlor att göra halsband o armband av
Målar grejer (pennor och block)
Rita på tröjor kitt
Prinsesseskor
Böcker
Reselåda med massa roliga pyssel o spel i
Nintendo DS med hello kitty spel
Smink
Trälastbil som hon ska måla själv
Ansiktspennor

Har jag glömt något så ber jag om ursäkt

Så idag har dagen gått åt till att spela spel, så som plocke pinn, memory och givetvis nintendo ds. Sedan har vi sminkat och ritat och även tagit hand om tvillingarna, ibland vet jag inte ens själv hur jag lyckas... hehe

Natten till idag var väldigt jobbig, Agnes o Andi vaknade jätte ofta och det blev många napprunder så jag var sjukt trött imorse när vi gick upp vid åtta. Tror att det kan berott på att det blev så mycket intryck för dom igår med alla gäster och så och dom skötte sig exemplariskt hela tiden när vi hade gäster här. Väluppfostrade...haha

Annars har dagen bestått av att ta hand om och umgås med barnen, har enbart varit utanför dörren när jag hämtade posten och gick med soporna. Men idag behövdes en riktig slappar dag inomhus.

Jag har ju haft klåda i händer och fötter till o från en vecka nu och väldigt ont i händerna i snart en månad. Så jag har bokat tid hos läkaren och ska dit den 28. Men idag vid elva tiden så började det klia nått enormt under och på fötterna och i handflatorna och på händerna, trodde jag skulle bli tokig. Jag bara grät och skrek i panik medans jag kliade händerna med min hårborste och drog fötterna mot trappstegskanten. Det kändes som att dom skulle brinna upp och det kliade så sjukt mycket, till slut så gick jag in i duschen och spolade av händer o fötter med iskallt vatten tills dom domnade och sen smörjde jag in dom och då gav det sig i fem tio minuter typ... Så jag höll på så mellan duschen och soffan ett tag tills det till slut gav sig, cirka en timme senare... Visst det kliar hela tiden men inte lika mycket så jag kan hantera det.

Men min syster gav mig rådet att linda mina händer med bandage och det hjälpte! Händerna slutade klia men det blev som lite stickningar istället men hellre det. Men ska jag behöva linda fötterna också? Vad är det som händer och har någon annan haft liknande symtom?
Känns som att händer och fötter ska brinna upp samtidigt som det kliar nått enormt utan utslag och händerna är typ orkelösa, har svårt att lyfta och så..
Skit skumt och väldigt jobbigt när man har tre barn o ta hand om plus att jag är själv nästan hela tiden också.

Nu ska jag hämta ett glas kall cola i kylen och inta soffan och glo på tv en stund sen blir det sängen tidigt...

//Annica

Jennies födelsedag

Idag är ingen vanlig dag för det är Jennies födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!

Frukostbrickan såg ut såhär:


Öppnar paket:



Twinsen är även fina idag!


Nu ska jag göra iordning tösen så hon kommer iväg till dagis, så hon får bjuda sina vänner på glass. Sedan fortsätter firandet här hemma i eftermiddag!

Update kommer ikväll

Ballongrädsla

Nu ligger jag i soffan o bara tar det lugnt, hel härligt!

Jag har inte hittat på så mycket idag, städat huset, tvättat och gått en promenad. Mer än så blev det inte, tiden rinner iväg så fort när man får städa i omgångar på grund av twinsen.

Men nu är det fint här hemma inför Jennies födelsedag imorgon!

Jag hade planerat att jag skulle bita ihop o blåsa upp Jennies alla ballonger idag, men min ballongrädsla tog över så jag blåste bara upp en halv ballong sen klarade jag inte mer. Är så otroligt rädd för ballonger, tack vare Jennies ett års kalas när en small när jag blåste upp den och all luft åkte in i ögat! Gjorde skit ont! Får hoppas att Jimmy orkar blåsa imorgon.

På promenaden gick vi till affären för o handla men mitt jäkla kort fungerade inte idag heller så jag fick gå hem tomhänt. Så nu har jag beställt ett nytt kort så jag hoppas det kommer snart så jag kan handla igen.

Andi o Agnes somnade vid kvart i sju idag och efter det tog jag ett varmt skumbad o passade på att läsa hm katalogen o dricka en aqua tini. Egen tid är härligt =)

Imorgon ska det sjungas o firas massor! Min lilla tjej blir hela 4 år, tiden går fort... För fort...

Ne nu ska jag fortsätta titta på Sofias änglar, ha det bra allihopa!

Städa o promenera

Då har denna dagen börjat! I natt sov twinsen riktigt bra, somnade kvart i sju igår och åt fem imorse och sen sov vidare till åtta. Visst jag hade några napprundor men inget annat. Nu är dom påklädda och väntar på att få frukost, men dom får vänta ett tag till (nio).

Jimmy åkte o jobbade igår o då fick Jennie följa med, hon lös upp som en sol och packade jätte fort! =) Dom kommer hem sent ikväll/natt igen. Imorgon är det Jennies födelsedag (tiden går så fort), kan bara säga att hon kommer bli riktigt jätte glad imorgon när hon ser vad det är i paketen! Så bortskämd!

Men det kommer en update imorgon kväll om hela dagen o presenterna!

Nu ska jag snart mata barnen och sen blir det städning på högsta nivå så det är fint här imorgon när gästerna kommer. I eftermiddag efter städningen och barnens tupplur så blir det nog en sväng med vagnen, bort med magen och frisk luft till barnen, bra kombination =)

Ha en härlig dag i solen!

Underbar morgon

Denna natten har faktiskt tvillingarna sovit riktigt bra! Dom somnade halv sju igår och sen åt dom halv sju imorse och sen sov dom vidare till halv nio. Visst jag var uppe o gav napp till Andi kl fyra och Agnes kl två, fyra, fem. Sen så råkade stora tösen kissa på sig i natt så vid fyra tiden fick jag gå upp och bädda rent i hennes säng så hon kunde sova vidare. Så jag har haft flera avbrott i min sömn men morgonen blev helt perfekt så då har jag all energi i världen idag! Jag och Jennie gick upp halv åtta och åt frukost och så gjorde jag iordning henne för kvart över åtta kom mamma o hämtade henne o körde henne till dagis, väldigt snällt! Sen plockade jag undan lite och sen vaknade Agnes halv nio och Andi kvart i nio, hel härlig morgon med andra ord!

Tvättmaskinen är redan i full gång, tvillingarna har precis ätit och slumrar nu en stund i babysittrarna. Så jag tror nog att jag springer upp och städer övervåningen lite. Och sen när dom vaknar blir det nog en promenad i det underbara vädret! Passa på att gå lite längre nu när Jennie är på dagis.

Ha en trevlig dag i solen allihopa!

Grym!!

Fan vad jag är bra!!! 8km på crosstrainern avklarad!
Nu duscha o sen sängen!

Korthus

Då har ännu en dag passerat och nu sitter jag helt slut i soffan, orkar inte ens ta mig till duschen. Men det ska jag om jag så ska dra mig själv dit! Men idag har småttingarna varit riktigt jobbiga, hur mycke skrik som helst. Till slut vid fem tiden så ringde jag efter förstärkning så då kom min mamma o pappa hit och hjälpte mig ända tills småttingarna somnat halv sju. Helt underbart snällt!

Det är egentligen helt sjukt hur slut och matt man blir av barnskrik, det är precis som att hela kroppen säger ifrån. När dom väl somnat så faller man ihop som ett korthus i soffan och man orkar ingenting resten av kvällen....

Jag får sån ångest också för jag vill verkligen komma igång med min träning på crosstrainern, men det går inte, jag har ingen ork över. Bara tanken på att byta om till träningskläderna och dra fram den får mig att somna. Men jag vet att jag verkligen måste ta tag i min hälsa väldigt snart innan jag rullar fram. Men hur ska jag få motivationen och orken när jag hela tiden lägger min ork på barnen och sen är jag helt slut när jag får en stund över. Får se om jag får någon konstig energi någon dag så jag kommer igång....

I övrigt så var jag och småttingarna på stan en snabb runda med Emelie efter att jag lämnat Jennie på dagis. Som vanligt så blev det inga inköp till mig utan det blev till barnen istället. Dagens inköp blev jackor till småttingarna och en scarf till Agnes.


Bilderna är lånade från Lindex.


Ne nu ska jag ta mig i kragen o hoppa i duschen sen blir det sängen o tv tittande en stund sen SOVA!

Today

Då har denna dagen gått också. Det blev inget strul med våra rutiner för ungarna var så duktiga o åt som vanligt iaf =)

Dagen har vi spenderat med att jag stack iväg på 4-års kontroll med Jennie och hon var så duktig! Hon gjorde allt hon blev tillsagd att göra och hon fick massa beröm! Hel härligt! Efter det åkte vi hem igen så att mamma kunde få åka tillbaka till jobbet för hon var här o passade småttingarna under tiden. Jag och Jennie tog det lite lugnt till en film medans småttingarna sov middag sen var jag duktig och klädde på alla ungar och kånkade ut vagnen och gick på en promenad i det fina vädret! Det var riktigt skönt att komma ut lite och få lite ny energi, samtidigt som Jennie fick springa av sig lite också.

Sen blev det middag, som jag som vanligt kastade i mig eftersom tvillingarna var missnöjda. Sen tog vi det bara lugnt och myste lite. Vid halv sju tiden så kom Jaana över med sin dotter Hanna (våra grannar) så då lekte Jennie och Hanna hej vilt! Jag fick hjälp med att mata ungarna så idag slapp ungarna äta sitt kvällsmål i babysittrarna, vilket dom säkert tyckte var trevligt! Alltid trevligt att få lite sällskap på kvällen när man så ofta sitter själv, sen är det alltid härligt att få snacka lite "vuxen" snack och inte bara vara med barnen hela tiden.

Nu sitter jag i soffan och njuter av en Aqua tini och lite tutti frutti godis! Smarrigt värre!
Så nu ska jag fortsätta min kväll och njuta av tystnaden nu när alla barn sover =)

Psssst, imorron blir det stan o lite shopping ;)

Sleep tight

Oj, idag vaknade inte tvillingarna förrens halv åtta o ville äta istället för sex. Så vi får se hur dagens rutiner blir då men jag ska försöka få in dom på sina vanliga klockslag iaf, vill ju inte bryta rutinerna! Men det var skönt o få sova till halv åtta innan det var dags att mata =)

Fast nackdelen blev att dom brukar ju somna om efter sex målet o sova till nio men nu ville dom inte somna om så vi gick upp åtta idag. Men men en timme hit eller dit, jag fick ju sova då klockan sex istället =)

Idag är det super fint väder så idag ska jag försöka orka mig ut på en promenad, Jennie ska även till läkaren på 4-års kontroll klockan ett. Spännande o se hur mycke hon har växt också =)

Ha en underbar dag i solen!

Resa, sjuk, pizza

Nu var det alldeles för länge sen jag bloggade. Vad har hänt sen sist? Egentligen inget speciellt, dagarna rullar på och barnen växer.

Förra helgen åkte vi en runda till skåne och hälsade på släkt o vänner, det var jätte trevligt både torsdagen och fredagen men sen på lördagen blev jag sjuk o blev säng liggandes hemma hos Jimmys mamma till söndag kväll då vi åkte hem. Trodde först att jag åkt på influensan men när vi kom hem på söndagkväll så kollade jag mig i halsen och såg massa vita prickar så då förstod jag att det var halsfluss. Så på måndag morgon åkte jag till läkaren och fick pencillin. Jag hatar verkligen att ha halsfluss, man blir helt utslagen av febern och så blir jag så svullen så jag knappt kan svälja mitt eget saliv... usch! Jimmy fick vara hemma hela veckan från jobb och hjälpa mig med barnen... Men nu är jag frisk! =)

I fredags hade jag tjejkväll med Emelie, vi åt räkor o massa annat gott.. Sen gick vi ut, men det var riktigt skit tråkigt ute, vad är det för människor i denna stad egentligen? Det var bara muppar ute så jag gav upp o åkte hem istället. Jag blev glad när jag vaknade dagen efter för jag var inte ett dugg bakis och kände mig pigg, så det lönade sig att åka hem tidigt.

På lördagen så var vi hemma hela familjen och på kvällen gjorde vi hemmagjorda pizzor, det blev riktigt gott! Jennie tyckte även att det var jätte roligt att få göra sin egen pizza =) Alltid kul att vara hela familjen i köket o laga mat tillsammans! Sen intog vi sofforna och hade en lugn kväll med melodifestivalen. Måste faktiskt säga att jag tyckte att det var bra bidrag denna gång i jämföres med de andra lördagarna.

Söndagen gjorde vi inget alls o Jimmy åkte till jobbet vid tre tiden, kändes jätte jobbigt när han åkte då jag vant mig att ha hemma sista tiden när jag var sjuk. Men men... tillbaka till verkligheten...

Igår kom Pauline och lilla Alicia förbi och spenderade hela dagen med oss, så både jag och Jennie blev nyklippta och Pauline fick håret färgat! Härligt när man kan hjälpa varandra =)

Idag hade jag tänkt att vi skulle gå ut en sväng, jag och barnen.. Men det är ju skit tråkigt väder, plus att jag sovit jätte dåligt i natt. Så det blir en tråkig hemma dag idag men så blir det ibland. Ne nu ska jag o stora tösen kolla på en film medans småttingarna sover middag.

Ha en bra dag!

RSS 2.0