....

Arg, frustrerad, ledsen, trött och har ont!
Den som säger att det är trevligt och underbart att få tvillingar har helt glömt bort att tala om vilket helvete det är att vara gravid med tvillingar!!


Vill att det ska vara över nu, jag orkar inte mer!!!!

Coming home!

Äntligen!!!! Nu är jag hemma!!!

Efter ännu en lång dag på sjukhuset med provtagning och röntgen så har jag äntligen fått komma hem!
Jag har inte någon havandeskapsförgiftning eller propp i lungan!! :)

Däremot har jag blodbrist och lågt blodtryck så jag ska ta det lugnt och sluta stressa. Så nu tänker jag bestämma mig och bara göra det som gör mig glad och lugn och inte en massa annat. Så från och med nu är jag en lugn Annica som tänker på mig själv i första hand!

Nu har jag gett er en update så ni vet att jag är hemma igen.

Nu ska jag äta mat, sen blir det bad o musik och sen soffläge o tv. Och allt detta ska jag göra med min underbara tös som jag saknat massor nu i två dagar!!!

Ha det gott!

Sjukhus

Jaha då har denna dagen gått och vad har jag gjort? Ingenting, absolut ingenting! För jag har legat i en sjukhus säng från åtta imorse och ligger fortfarande kvar!

Jag kom in imorse för att lämna nya prover och dom gjorden en ny koll på bebisarna. Bebisarna mådde prima och sparkade massor när dom skulle försöka ta en kurva så det tog tid innan dom fick till en.
Sen kom läkaren in och talade om att vi skulle invänta provsvaren för att se om jag har HF. Två timmar senare kom läkaren och meddelade att det inte var HF men att jag fortfarande hade lågt blodvärde och blodtryck. Skit bra tänkte jag, nu kan jag få åka hem. Men icke sa nicke, för då talade läkaren om att dom vill ta en röntgen på mig för att se om jag har en propp i lungan. Så jag fick gott lägga mig i sängen igen för att invänta röntgen, efter att tre timmar gått så kom läkaren in och meddelade att jag var tvungen att ta fler prover för att se vilken typ av röntgen jag skulle göra. Så iväg med fler prover och vänta ytterligare två timmar på svar. Sen kom sköterskan och meddelade att provet inte såg bra ut och att jag skulle röntgas snart. Jaha tänkte jag och skrämde upp mig själv och tänkte det värsta. Sen en timme senare kommer sköterskan tillbaka igen och meddelar att det inte blir någon röntgen för läkaren tyckte inte att provet var så dåligt. Så då tänkte jag igen att jag skulle få åka hem, men inte denna gången heller! Utan då sa dom att jag ska ligga kvar över natten för provkontroll på kvällen och nya prover på morgongen, sedan blir det röntgen på förmiddan.

Snacka om att jag blir snurrig av allt detta, visst känns det bra att jag har folk runt omkring som verkligen kollar upp dessa symtom på alla sätt och vis, men jag vill ju bara ha ett svar och sen få åka hem. Men jag får gott vänta så det blir att somna snart så tiden går fortare.

Min underbara bror kom hit till mig med mc donalds mat, godis, cola och min dator! Helt underbart att få ha datorn och pilla på istället för att stirra i taket! Även mycke trevligt med sällskap en stund. Tack Anders!

Nehe nu ger jag nog upp för idag och ska försöka sova lite, får se hur det går då jag avskyr att sova på sjukhus.

Men nu har ni fått en update alla ni som undrar och bara så ni vet så ska jag må toppen imorron och få åka hem! :-)

Blir inte som man tänkt sig!

Det blir inte alltid som man tänkt sig..
Idag var planen att jag skulle ha en lång sovmorgon och sedan umgås med Pauline och gå en sväng på stan, men icke sa nicke.
Vaknade kvart i åtta av att syster ringde o berättade att hon var på BB och att det var dags! Då blev jag ju så glad så då kunde jag inte somna om mer. Jag o Jennie gick ner och åt frukost och myste i soffan, men jag kände ett konstigt tryck i mellangärdet och det strålade ut i armar och ben som sockerdricka. Men jag tänkte först att det går över snart för jag har haft så till och från senaste veckan. Men efter två timmar så kändes det bara värre och det kändes även som att någon satt på mitt bröst och jag blev akut illamående. Ringde till lasarettet som sa åt mig att komma in till förlossningen på en gång.

Väl där inne så tog dom mitt blodtryck vilket ledde till att jag svimmade men jag kom sakta men säkert tillbaka..hehe
Efter dom tagit proverna och läkaren tittat på mig så ville dom ha kvar mig för observation under dagen. Det var riktigt tråkigt att ligga där helt själv, men det är tur man har internet på telefonen. Jag fick ligga i samma rum som jag födde Jennie så man fick lite flaschback. Efter ett par timmar så fick jag reda på att blodtrycket och blodvärdet var för lågt och enligt mitt urinprov så låg jag nära en havandeskapsförgiftning. Men dom var inte helt säkra eftersom jag har lågt blodtryck, vid HF ska det vara högt blodtryck. Ska tillbaka imorgon och lämna morgonprover och blodprover som ska analyseras för att se om de är HF eller inte.

Jag hoppas verkligen att det inte är det, då det är sån stor risk att barnen kommer alldeles för tidigt då och det vill vi inte! Vi får helt enkelt se hur det går imorgon och hålla tummarna.

Mitt i allt detta kaos så föddes min första systerson Adam! Han är så fin och jag vill bara åka dit nu och pussa och krama på honom! Men jag får vänta tills på fredag eller lördag för då ska vi åka ner! :)

Nehe nu ska jag inta viloposition i soffan och äta en härligt god marabou chokladkaka!

//Annica

Ut In Upp Ner

Snacka om att jag växlar både i humör och energi :-)
Kände för en timme sen att jag hade gjort mitt idag o att jag bara skulle vara hemma ikväll o bada o njuta av ensamheten. Men nu när musiken är på högsta volym o badandet är färdigt så känner jag verkligen för att hitta på något o träffa en massa folk. Saknar verkligen det sociala, tyvärr så missar man mycket av det när man är gravid. Man har inte riktigt samma ork och rörlighet som annars. Vi får helt enkelt se vad som händer ikväll, myskläderna på i soffläge eller en tur till någon rolig vän.


Sitta still eller röra på sig, det är frågan... HAHA

Paddan

Då var det dags för en ny update efter mycke tjat från omgivningen :-)

Denna veckan har det varit fullt upp men nu är det inte lång tid kvar tills det lugnar ner sig! Här hemma har vi äntligen börjat göra om övervåningen, väggarna är uppe och färdig spacklade så det blir tapeter och målning i veckan! Måste säga att det faktiskt blev mysigt med ett litet sovrum och alla barnen kommer kunna ha egna rum :-)

Bebisarna växer så det knakar för magen är nästan lika stor som när jag var höggravid med Jennie fast att jag bara gått upp 6 kilo än så länge. Så mitt nya smeknamn har blivit "paddan", känner mig så sjukt stor och klumpig och värre lär det juh bli! Båda bebisarna sparkar hej vilt där inne och gärna samtidigt så jag blir både akut kissnödig och tappar andan samtidigt...haha.. Men härligt att jag känner båda röra på sig för jag är så sjukt nojig att något ska gå fel bara för att det är två. Men får försöka tänka positivt och att allt kommer gå bra!

Förutom att jag känner mig som en padda så är jag en jojjo i humöret, tårarna, ilskan, frustrationen, glädjen byter av varandra hela tiden. Men det är mycket frustration över att jag inte kan göra det jag vill göra, fem minuters promenad i skogen så är jag förstörd i fogarna och massa sammandragningar! Jag saknar att inte kunna städa som vanligt, vara ute med Jennie, sitta på golvet och leka, ligga i soffan och titta på tv.. Ja allt det vanliga jag brukade göra helt enkelt. Men jag hoppas jag lär mig med tiden att acceptera det istället för att bli ledsen och frustrerad. På arbetet rullar det på som vanligt med nya och roliga saker, tror jag skulle bli knäpp om jag inte fick jobba. Känns skönt att faktiskt ha något att göra än att ligga i sängen hela dan o stirra i taket så jag är glad att jag får jobba 25% ett tag till iaf!


Ne nu orkar jag inte sitta här längre, så det får bli mer update en annan dag!

Men här kommer lite bilder på paddan (mig)!
Såhär ser det ut inuti vecka 24

RSS 2.0