Back on track

Då var man inne på förlossningen igår igen, men det var falskt alarm som vanligt. Man trodde att jag hade vattenavgång, men det var det inte så efter två timmar fick jag åka hem. Som vanligt sa dom att jag ska ta det ännu lugnare, men det är sjukt svårt att bara ligga still o inte göra nått. Men jag får helt enkelt försöka bli mer lugn o gilla läget, det är ju snart över.

Men typiskt att det skullle hända igår för vi hade planerat att vi skulle åka till Norrköping idag och handla färdigt till bebisarna. Men nu får Jimmy o Jennie åka själva o jag får ligga hemma i min ensamhet.. Fast det kan nog bli jäkligt skönt att få vara helt själv hemma o bara sova o göra va jag vill utan att bli störd. Först tänkte jag att jag kan ju städa huset, inreda lite i pojkens rum, baka lussebullar o tvätta. Men nej nu ska jag vara duktig o strunta i allt, får se hur det går, men jag ska iaf ge det ett försök.

I natt är det dags att ställa tillbaka klockan en timme, känns riktigt tråkigt. För nu kommer det bli såna svarta kvällar redan vid fyra-fem tiden. Tycker det kan vara sommartid året runt så man får njuta av ljuset mer.

Nehe nu ska jag hjälpa till här att få iväg mina troll (Jennie o Jimmy) sen ska jag krypa ner i sängen en stund till :-)



How to save a life

Då var man i vecka 32 och idag var det dags för ett tillväxtultraljud. Tyvärr så kunde inte mannen följa med då han jobbade så sent men snälla Emelie ställde upp och följde med.

Det var jätte mysigt att få se mina bebisar igen, fast det är fortfarande svårt att förstå att de e två små liv där inne. Efter deras mätningar o koll så förklarade dom att pojken växer mer än vad tjejen gör. Sist skilde det bara 100g mellan dom och nu skilde det ett halvt kilo. Detta var tydligen inte så bra för tjejens del, vilket gör att det blir ett extra ultraljud om två veckor för att kolla om hon kommer ikapp. Har hon inte gjort det så blir det till att plocka ut dom snarast. Men har hon växt ikapp så blir dom kvar till cirka vecka 36-37 då man sätter igång mig. Så detta innebär att mina bebisar kommer om två-tre veckor eller om 4-5 veckor. Inte långt kvar med andra ord!

Det känns jäkligt tungt att ha fått detta besked idag då jag givetvis vill att mina bebisar ska må bra och komma ut runda o goa o utan problem. Många tårar har fälts, men jag får fokusera på att oavsett om dom kommer om två veckor så överlever dom och det är huvudsaken.

En annan grej som var också var att båda hade fixerat sig nu och låg med huvudena neråt så det är inte konstigt att jag har så sjukt ont mellan bena. Så jag blev även tillsagd att ta det ännu lugnare, för risken finns att det sätts igång väldigt snart.

Detta var min rapport om bebisarna för idag.

I övrigt så rullar livet på och pappa är här idag och målar färdigt hallen på övervåningen. Sen ska han och Jimmy ordna med dörrar och det sista i helgen, sen är vi färdiga!!! :-) Äntligen

Nu ska jag gå o ta ett skumbad med min tös, då hon har fått färg i håret efter att ha hjälp morfar med målningen.
Sen blir det levande ljus och en kopp te i soffan.

Ha det gott allihopa!

Tiden flyger förbi

Då var det bara ett par timmar kvar på denna helgen och dom tänker jag spendera i soffan med en kopp te, levande ljus, filt o tv, helt själv.

I helgen har det varit fullt upp med fix, men nu äntligen är vi av med den stora garderoben o pojkens rum är möblerbart. Vill verkligen bara få färdigt barnrummen o det sista av renoveringen så man kan återgå till den vardagliga städningen o livet. Är riktigt trött på att leva i ett renoveringsobjekt, jag skulle absolut inte klara av det länge till.

Magen växer o blir större o större för varje dag som går, nu känns det 24 timmar om dygnet att det är två. Känns som om mina revben går sönder hela tiden. Det ömmar o verker nått fruktansvärt, så nätterna är jobbiga o det blir väldigt lite sömn. Men jag får fortsätta tänka på dom två underverken som kommer så blir smärtan lite lättare att uthärda.

Nu ska jag ordna mig en kopp te o mysa lite, ha det underbart allihopa!

Hot and dangerous

Idag har jag äntligen målat färdigt den andra spjälsängen, så nu är sängarna så fina! Ena barnkammaren är färdig med sina möbler, så nu är det bara inredning och lull lull kvar :-) I helgen ska vi tömma ur den andra barnkammaren o möblera där, så nästa vecka blir det inredningsmys för min del!

När spjälsängen var färdig så var det dags att åka till barnmorskan för rutinkontroll. Äntligen hade mitt järnvärde börja stiga! Det är fortfarande för lågt men det är på väg upp :-) Magen var 34cm och flickans hjärta låg på 128 och pojkens på 136. Det är så mysigt o få höra deras hjärtan, nästa vecka är det dags för ultraljud igen så då får jag se mina underbara bebisar!

Från o med nu så är det täta kontroller som gäller, men det gör inget, jag går så gärna dit!

Efter barnmorskan så hämtade jag hem tösen från dagis o på dagis talade dom om att jag hade glömt jennies väska med extrakläder o hennes jacka idag. Stackars tös som har så förvirrad mamma, tur att dom har extra av allt på dagis. Men imorron ska jag komma ihåg allt!
Väl hemma så kom min bror o min pappa o lagade middag medans min mamma lekte med tösen, skönt o bli lite bortskämd och mycket trevligt att träffa familjen!

Nu ska jag göra iordning tösen för sängen sen blir det en härlig kopp te o soffläge.

Må gott allihopa!


We r who we r

Då har man börjat sin tid som heltidssjukskriven. Känns faktiskt ganska skönt, att bara få gå här hemma o fixa lite o vila lite :-) Behöver jag inte stressa lika mycke med att bli färdig med allt, då jag har massa tid nu. Fixade o donade i flickans barnrum igår så nu börjar man se hur det kommer se ut. Möblerna är på plats och i helgen ska jag börja inreda *mysigt*. Idag ska jag skruva isär spjälsängen till pojken och måla den så den blir fin. Det är ett jäkla jobb att måla spjälsängar o tar sjukt lång tid. Men men en bit i taget så blir det klart snart!

När jag har målat färdig ska jag åka o köpa ett spjälskydd till ena spjälsängen o sen blir det ner på stan o luncha med jobbet. Måste ju ha lite koll på dom iaf..haha...

Med magen är det mycket bättre, värken i mellangärdet är nästan helt borta och jag kan sova om nätterna! Så nu är det bara ryggen o höfterna som jag vill ha fixade osså, men det lär nog inte bli bra förrens graviditeten är över. Men så länge jag kan sova så är jag nöjd. Bebisarna mår prima också, växer o frodas precis som dom ska!

Satt igår kväll o funderade över julen o insåg att jag längtar massor tills jag får pynta o göra julmysigt här hemma. Sen längtar jag till uppesittarkvällen o den nygräddade skinkan o knäckebrödet! :-) Vi får ju även väldigt fint besök i år, då svärmor o svägerska med familj kommer hit, ska bli riktigt mysigt! Hoppas verkligen att jag har klämt ut bebisarna tills dess och att vi är hemma o mår bra allihopa. Men så som jag håller på o tänker jogga i skogen så kommer dem säkert lite tidigare, vill verkligen inte gå hela tiden.

Förresten måste ju skicka en hälsning till Emelie o säga att jag är skit glad för din skull tjejen! Men du vet dealen, jag ska se kort, träffa o godkänna ;-)

Oj, fasiken jag sitter ju med färg på ögonbrynen! Dags att skölja bort det innan dom blir alldeles kolsvarta!

Ha det underbart allihopa!

I picture you in the sun

Nybadad, myskläderna på och en stor härlig kopp te, så då passar lite bloggande bra också.

I måndags fick jag äntligen träffa Paulines lilla Alicia, hon var så söt så det blev mycke kramar o pussar. Pauline fick även en korg med lite ihop plockade go saker i från mig. Ville ge Pauline presenter då alla ger barnet presenter så det blev många till Pauline och en till Alicia, kunde juh inte låta bli..

Här är korgen som hon fick.

Den innehöll:
Rabarbergrädd te
Te sil
Ansiktsmasker
Ansiktshandduk
Oliv tvål
Skrubbhandskar
Doftljus
Stenhjärta
En pyjamas (till Alicia)


Idag har jag varit väldigt yr och trött efter att ha sovit fyra timmar i förrgår natt och knappt två timmar i natt. Har haft så sjukt ont i mellangärdet och även varit bosatt på toa med kräkningar. Men imorse klev jag upp och lämnade Jennie på dagis och åkte o jobbade mina timmar, sen kom jag på att jag skulle på rutinkontroll hos barnmorskan så det var bara o åka dit. Väl där så tog hon prover och mått som vanligt, tyvärr hade jag inte ökat i vikt och mitt blodvärde hade sjunkit ännu mer. Men jag ska tillbaka nästa vecka så får vi se om det har blivit bättre då. Berättade även för henne om mina besvär i mellangärdet så hon skickade mig till förlossningen direkt där dom gjorde ultraljud, ctg och klämde o kände. Jag har haft fel, jag har ju trott att det är en bebis i mellangärdet som gör ont, men så är det icke. Det är min magsäck som har tryckts upp så mycket att den kläms när jag ligger ner vilket gör att jag mår illa och får ont. Men nu har jag fått medicin mot det så vi får se om det hjälper, hoppas på det! Längtar verkligen efter att sova en hel natt! Blev även heltids sjukskriven idag så nu är det färdig jobbat, känns faktiskt skönare än vad jag trodde det skulle göra. Men jag har börjat inse att jag måste vila o ta det lugnt o i värsta fall så kan jag ju hälsa på jobbet :-)

Jag har även blivit tillsagd från flera stycken nu att ni vill se bilder så det har jag ordnat! Tyvärr blev det inte dom bästa bilderna då jag fick ta bilderna själv. Men här är min mage i vecka 30.


Bara att klicka på bilderna om ni vill se dom större.

Nu ska jag plocka undan lite här o sen natta tösen och sen hoppas jag på en underbar natt med massa sömn.

Må gott allihopa!

You're the closes to heaven, that I'll ever be

Då har denna helg flugit iväg som alla andra helger fast man knappt märkte att den började.
Vad har vi gjort då? Jo i fredags hade vi en riktig mys kväll med massa kärlek, Jennie var hos mormor, Jimmy pillade på sin nya Iphone och jag kollade idol.. HAHA
Fast när det var dags att lägga sig kom det ett hel härligt sms, Paulines bebis har äntligen hittat ut. Längtar så tills jag får pussa o krama på underverket :-)

När vi vaknade på lördagen så blev jag så sjukt sugen på mcdonalds frukost men fick sen reda på att dom slutade servera frukost redan kl 10.00, skit dåligt. Så vi åkte ner på stan o åt frukost istället o handlade presenter till Pauline o lilla bebisen. Efter det hämtade vi hem tösen från mormor och sen blev det fix som vanligt här hemma. Känns som det bara blir mer o mer att göra innan tvillingarna kommer, vill ju ha ordning på allt. Kvällen var lugn och jag fick till o med fotmassage av min kära sambo, mycket snällt!

Idag gick vi upp och åt en riktig stadig frukost sen gjorde vi oss iordning o åkte till IKEA :-) Äntligen har jag fått hem byråerna som bebisarna ska ha, så snart kan jag börja sortera o vika kläder! Nu är vi hemma igen o gubben lämnade vi på jobbet så jag o tösen ska snart äta härliga rester från igår, kalops o potatis. Är riktigt stolt över mig själv som gjorde kalops för första gången igår o gott blev det :-)

Veckan som kommer blir min sista arbetsvecka, känns både ledsamt o skönt. Men det är dags att varva ner o tänka på bebisarna o mig först. I övrigt så ska jag måla möbler till barnrummen o fixa lite, fullspäckad vecka med andra ord. (som vanligt)


Ha det gott!

Forgive sounds good, forget I'm not shoure I could.

Länge sen jag uppdaterade här, har aldrig riktigt orken att sätta mig framför datorn o skriva.

Hur ska man förklara mitt liv just nu? Jo det är tungt både fysiskt o psykiskt, ont överallt o ledsen för det mesta. Det här med tvillingar är riktigt jobbigt, hoppas verkligen att dom kommer tidigare så jag slipper gå sönder överallt. Måste ju även tillägga att det är jäkligt coolt att man bär på två bebisar samtidigt och det är mysigt att titta på tvillingvagnen o spjälsängarna o drömma sig bort :-)

I övrigt så har jag en vecka kvar o jobba sen blir det heltids sjukskrivning som gäller, känns både skönt o tråkigt. Ska bli skönt att få vila mera men jag kommer ju bli uttråkad efter ett par dagar, men känner jag mig själv så hittar jag säkert på nya projekt :-)

Jag börjar känna av mer o mer att man är ganska ensam, man träffar inte vännerna lika mycke längre. Känns lite som att man inte räknas med längre bara för att man är gravid. Initativet att umgås kommer oftast från mig o inte från andra. Bara så ni vet så kan jag fortfarande umgås o göra massa roliga saker :-)

Nehe nu ska jag hämta min stora tös på dagis och åka o handla våffelsmet som hon ska få vispa själv. Myseftermiddag med henne är det som gäller idag!

Så här såg bebisarna ut i vecka 28, jag är i vecka 29. Konstigt att det är tungt!


RSS 2.0