Come around

Dags för en liten uppdatering här igen...

Allting rullar på riktigt bra här hemma, Andi o Agnes är som vilka andra bebisar som helst, dom äter, sover, bajsar...that's it! haha... Fast man får passa på o njuta för sen blir det full rulle när dom ska runt överallt..hehe

Nu är det inte långt kvar till jul, så idag har vi storstädat övervåningen och imorron blir det nedervåningen. Måste ju få lite ordning på saker o ting så våra kära gäster får platser att sova på. Ska bli så mysigt att få huset fullt med folk över jul o nyår :-)

Imorron ska vi inhandla all julmat o dryck o så ska vi fuska lite o klä julgranen, då det är skönt att den är klar innan alla kommer. Fast det kryper i fingrarna redan nu, jag älskar ju att klä granen o se den lysa för första gången! Men men, den som väntar på nått gott väntar alltid för länge.... :-)

Alla julklappar är inköpta men jag har några kvar att slå in, men det är så sönt att jag är färdig med dom. Då det är sjukt mycke folk på stan nu som handlar sina julklappar o jag orkar inte gå på stan då, hatar långa köer.

Idag tog jag även det jobbiga beslutet att sluta amma helt o hållet, har verkligen försökt nu, men det är för krångligt plus att dom inte vill. Det känns riktigt jobbigt att inte kunna amma sina barn men samtidigt så mår vi nog bättre av detta alla tre. Då vi kan ha mysiga matstunder nu istället för en massa skrik o bök o en frustrerande mamma.

Ne nu ska jag mysa lite soffan med stora tösen innan hon ska läggas.

Ha en trevlig söndagskväll alla goa människor!

Just the way you are

Idag är Agnes och Andi elva dagar gamla och dagarna har bara sprungit iväg. Dagarna rullar på jätte bra, har redan fått in mat och sov rutiner på dom :-) Så dom äter och sover samtidigt plus att dom sover hela nätterna redan, super härligt! I lördags hade vi vår premiär tur i vagnen och tog en sväng på stan, dom verkade trivas i vagnen för dom sov så gott hela tiden.

Idag har bvc varit här hemma hos oss och vägt dom och Agnes hade gått upp 200g och Andi hade gått upp 100g, toppen vikter så då vet jag att amningen funkar! :-)
Efter det så gjorde vi oss i ordning och packade bilen sen begav vi oss ner på stan till SN för fotografering till tidningen. Dom var så lugna o fina tills fotografen började ta kort, då var det inge roligt längre så båda skrek hej vilt men på bilden ser det ut som om dom gäspar samtidigt... Så vi kan ju alltid säga att dom var så trötta o lugna..haha... Lovar att lägga upp bilden här sen när det har kommit ut.

Nu har jag pausat en stund och ska snart ta o börja med maten till resten av familjen, idag slår vi på stort och gör pannbiffar :-)

Ikväll efter att jag ammat färdigt ska jag hem till pappa o hjälpa honom att välja tapet till köket. Trevligt o få träffa pappa lite på tu man hand också! Sen blir det bara hem o mysa resten av kvällen.

Jaha då är det bara 10 dagar kvar till julafton och jag har inte köpt en enda julklapp ännu så imorron beger jag mig ut på klapphandling. Jag passar på att sticka iväg själv så att det går fort o smidigt, jag har redan listan klar på vad jag ska köpa så det är bara att åka runt och fixa det snabbt. Julafton kommer bli så mysig med släkten, älskar när det är mycket folk plus att vi ska vara hemma hos oss!

Då var det dags att kliva upp ur sängen o laga lite mat innan det är amningsdags igen.

Ha det gott!

Blunda och lyssna till hjärtslagen

Då var det dags för en längre uppdatering och info om hur våra bebisar hittade ut.

Vi åkte in på onsdagen som det var sagt för att kolla om hinnsvepningen hade gjort någon verkan, men det hade inte förändrats något. Så då beslöt läkaren att vi skulle komma tillbaka till kvällen för att få gele för att se om det hände något där. Väl inne på kvällen så fick jag gele och sedan fick vi sova kvar över natten om något skulle hända.



På morgonen gjorde dom en undersökning och såg att det inte skett någon skillnad så då beslutade dom att ta hål på pojkens hinna. Först fick jag duscha och hoppa i de snygga förlossningskläderna, så läcker var jag ;-)



Efter det kom läkaren in och tog hål på hinnan och satte fast en elektrod på pojkens huvud för att följa hans hjärtljud. Sedan fick jag ha en ctg på magen för att följa flickans hjärtljud och en värkdosa. Ingenting hände så efter en timme satte dom dit värkstimulerande dropp och två timmar senare satte värkarna igång, ordenligt!!


Jag började förloppet utan någon bedövning och andas så fint igenom värkarna men efter två  timmar orkade jag inte mer så då åkte lustgasen fram. Jag har svårt för lustgasen för jag får lite panik känsla av att både ha ont och vara snurrig i kolan samtidigt...hehe.. Efter en timme fick jag riktig panik o blev rädd eftersom det skulle komma två, det gjorde ondare o ondare och jag bara grät, skrek o andades lustgas. Jimmy sa åt dom att sätta epidural bedövning så jag fick lugna ner mig.. Tur att dom gjorde som han sa för det var så skönt att få den o bara få lägga sig ner och vila lite innan det skulle ske. Jag vilade o Jimmy andades lustgas för lugna sig, han var också otroligt nervös och tyckte det var jobbigt att se mig få sån panik. Men Jimmy är verkligen den som är bäst på att få mig lugn igen och hjälpa mig när det verkligen gäller så då fick ju jag återgälda honom o ge han lite lustgas :-)

Efter en stunds vilande så kom natt personalen så då fick jag en ny barnmorska vilket var super kul för det visade sig vara samma person som har gjort alla ultraljud på bebisarna och följt hela utvecklingen. Så hon sa att nu fixar vi ut dom så att jag får följa hela förloppet med dom! Hon höjde upp värkstimulerande medlet och en halvtimme senare undersökte hon mig och sa att jag var helt öppen och att det var ett huvud som var på väg ut.

Okej att vi hade blivit förvarnade att det skulle vara mycke folk med i rummet när det skulle ske men det var ju jätte mycke folk! En överläkare, en läkare, en barnmorska, två undersköterskor och två personer till, men Jimmy tog för sig så att han fick plats vid mig för full stöttning!

Sedan drog krystvärkarna igång och jag krystade sex gånger så kom min lilla pojke ut, han skrek för glatta livet och jag bara grät av lycka när jag fick honom till bröstet. Jag var så fokuserad på honom så jag märkte inte hur överläkaren tryckte och hängde på min mage för att få flickan i fixeringsläge, de andra kollade flickans hjärtljud, tog hål på hennes hinna och satte dit en elektrod. Sedan kom det fler krystvärkar så då krystade jag tre gånger till så kom min lilla flicka ut, hon skrek inte och det var väldigt mycket blod tyckte jag. Men inom ett par sekunder så skrek även hon till högt och jag bara grät ännu mer när jag låg med båda mina bebisar på bröstet och tittade på en väldigt stolt pappa som stod bredvid.



Efteråt undersökte dom mig och såg att jag inte spruckit någonting och inte heller fått några bristningar eller ärr, dom sa att jag var skapt för att föda barn. Men nu är det färdig skapt för vår del..haha..

Nu är ni fått reda på hur förlossningen gått till, kan även meddela att vi åkte hem på söndagen och allting går jätte bra här hemma. Var inne på kontroll idag och båda två går upp i vikt som dom ska och har inga tecken på gulsot eller något annat. Så nu räknas dom friska "vanliga" bebisar oavsett att dom är för tidigt födda.


Agnes
Kom: 22:53
Vikt: 2375g
Längd: 47cm


Andi
Kom: 22:44
Vikt: 3245g
Längd: 50cm

Fler uppdateringar om hur våra dagar är och vilka framsteg vi gör kommer givetvis att komma, men de kanske inte kommer med samma mellanrum nu när man inte har lika mycket tid till datorn..hehe.. Men lite smått o gott ska nog hinna skriva om :-)

//Världens lyckligaste 3 barns mamma!

Så stolt!

Nu har äntligen bebisarna kommit!! I fredags kväll kom dom underbara liven till oss. Pojken kom 22.44 och vägde 3245 och var 50 lång. Flickan kom 22.53 och vägde 2375 och var 47 lång. Allting gick jätte bra och vi mår bra allihopa. Ska försöka hinna med en längre uppdatering snart men just nu är det lite fullt upp.. Med mina underbara bebisar!!

Tummarna lyckades!

Tack till alla er som höll tummarna, dom lyssnade!!

Nu har vi precis kommit hem från läkaren och allting känns toppen! Hon lyssnade och gjorde en undersökning där hon såg att jag är öppen två centimeter och tillräckligt mjuk för en igångsättning. Så hon gjorde en insvepning så får vi se om det kommer igång av sig själv, om inte så ska vi vara på förlossningen mellan 3 o 4 imorron eftermiddag. Då tar dom antingen hål på hinnorna så det sätts igång eller så får jag gele om det inte har hänt något alls. Men dom garanterade att tvillingarna är ute innan fredag kväll! :-)

Känns helt underbart att dom äntligen ska komma ut och att kroppen ska få återgå till det normala!

Jag ska försöka uppdatera här så fort jag vet något nytt.

Ne nu ska jag ta ett varv med dammsugaren här hemma så inte bebisarna blir dammallergiker...hehe..

Nästa gång vi hörs är jag nog trebarns förälder!! :-)

Bye Bye

RSS 2.0