En timme är en evighet

Nu är jag här igen efter ett par dagars tystnad...

Istället för att berätta dag för dag vad som hänt så kör jag en sammanfattning. Vi har ordnat färdig med ute belysningarna o julgran, så nu är huset julmysigt både invändigt och utvändigt! I söndags skulle vi på adventsfika hos kära bror, men då tyckte jag att det kändes som att jag läckte lite fostervatten. Så jag ringde in och dom ville att vi skulle komma in på en gång. Väl inne fick vi reda på att det var falskt alarm, igen.... Efter det åkte vi tillbaka till Anders o adventsfikade lite, sen begav vi oss hem. Tösen gick o la sig och Jimmy stack o träffade Johan o jag la mig i sängen. Då när jag låg ensam kom chocken över att ha varit inne på bb o att det inte är långt kvar nu... Jag bröt ihop totalt o bara grät o skrek, jag är så kluven i mina känslor. Vill att magen ska försvinna nu men jag är inte redo för att bli trebarns mamma. Alla frågor o funderingar som dyker upp:
-kommer jag räcka till?
-kommer jag glömma bort Jennie?
-kommer jag amma eller inte?
-kommer jag vara en lugn o bra mamma?
-kommer jag älska alla tre lika mycket?

Usch jag är verkligen livrädd för detta och jag vet inte hur jag ska lugna mig. Både jag o Jimmy var helskakiga när vi var på bb i söndags... Vi insåg hur stort detta egentligen är o hur vår vardag kommer total ändras på en kort stund. Jag spenderade hela söndagskvällen o hela måndagen i sängen o bara var jätte nere, orkade inte prata med nån eller göra nått.... Vill inte må så här längre...

Som vanligt så stöttar Jimmy mig jätte mycket o ger mig massa kärlek nu, vilket jag behöver...

Imorgon ska vi träffa läkaren för att prata om igångsättning, jag vill verkligen att dom sätter igång mig nu så fort som möjligt. För jag orkar inte med detta längre, det tär på mig psykiskt... Vill inte hinna bli mer deprimerad eller nere innan dom kommer för då kan det bli svårt att vända på humöret när dom väl är här. Vill ju vara en glad o pigg mamma....

Så ni som läser detta, stötta mig imorron o håll tummarna klockan ett! Så läkaren gör som vi vill!

Idag har jag inhandlat en overall till flickan så nu är allt färdig handlat o allt är redo! Handlade även strumpor till mig själv, förstår inte var alla strumpor tar vägen?!?! Åt även hotellfrukost med mamma på Voyage, men fan va dyrt det var... 120kr/person rena rånet, men gott var det! Sen lunchade jag med Emelie på princess o åt en härlig varm skinktoast, mumma! Blev även två tröjor från Gina :-)

Ne nu ska jag o tösen lägga oss i sängen o titta på bolibompa o mysa o imorron får vi öppna våra julkalendrar!! :-)

Your love is my drog

Denna dagen har varit en riktig skit dag!! Den började jätte bra med att jag lämnade tösen på dagis o sen åkte till city gross för lite inhandling. Efter det hämtade jag mamma o så åkte vi till Jysk, Öob och city gross igen och inhandlade lite mer. Väl hemma igen så var min dag helt utplanerad, först skulle jag klä om köksstolarna och pynta lite till o sen till jobbet o adventsfika. Men inget gick som jag ville, stolsdynorna satt fast skruvade med hur mycke skruv som helst så jag tog fram en hammare och försökte slå bort dynan. Men det gick inte och desto argare jag blev desto mer slog jag o fler fula ord hoppade ur munnen. Gubben ringde mitt i allt och jag fräste åt han rejält och la på... Fortsatte att slå med min hammare tills jag märkte att kroppen inte orkade mer och då blev jag ännu mer arg att jag inte ens kan klä om en stoljäkel på grund av magen, usch fly förbannad blev jag!! Tur att tösen var på dagis och att jag hade hög musik på så ingen hörde eller såg mitt vredesutbrott...

Efter allt detta så hade tiden sprungit iväg så jag hann bara plocka undan lite och hänga en maskin tvätt sen var det dags för adventsfika på jobbet och hämta hem tösen. Fick även ringa till gubben o be om ursäkt men det var lugnt, för han har tydligen också en skit dag... Nu har jag o tösen tagit ett varmt bad och ska nu äta middag sen ska jag försöka bli på bättre humör så vi kan ha en myskväll med idol. Men till er som funderar på att ringa mig idag så varnar jag er att jag kan vara lite kort och irriterad... No hard feelings!

Hoppas ni andra har en underbar dag!! Själv längtar jag tills jag vaknar imorron för då jäklar!!! Jag ska ha en bra dag där min planering inte spricker!!! :-)

Over and Out

You and me in paradise

Jag som trodde jag skulle hinna fixa lite här hemma idag, men icke!

Jag började dagen med att lämna tösen på dagis, sen åkte jag hem och startade en maskin tvätt. Under tiden som jag väntade på tvätten sprayade jag spegeln i hallen med lossas snö och hängde upp ett julhjärta i köksfönstret. Sen hängde jag tvätten och gjorde mig i ordning och begav mig till lasarettet för ultraljud.

Bebisarna hade gått upp ett halvt kg var och ligger nu på 2900g och 2400g, så det är ovanligt stora tvillingar jag har men bra är det! Tösen hade även lyckats vända på sig igen så nu ligger dom båda med huvudena neråt och är redo för världen. Om jag hade fått som jag hade velat så hade jag fött dom nu, men jag får tidigast bli igång satt efter fulla 36veckor vilket är nästa tisdag. Så jag ska träffa läkaren nästa onsdag och diskutera vilken dag man ska sätta igång mig, jag tänker be om att få bli igång satt på torsdagen eller fredagen! Så nästa helg är vi förhoppningsvis tre barns föräldrar, längtar så :-)

Efter ultraljudet begav jag mig vidare till mamma o färgade håret på henne o ordnade med ljusslingan på hennes balkong, så både hon och balkongen blev fin! Sedan gick jag ner till jobbet och tog en fika o sa hej, hämtade Jennie från dagis och lämnade henne hos mamma. För jag åkte o hämtade Emelie och sen hem till henne där jag sminkade henne och ordnade hennes hår! Så nu är hon grymt snygg för att fira sin födelsedag!



Nu är jag o tösen hemma igen o det är läggdags för tösen o jag tänker göra likadant för jag är så trött nu. Men för min del blir det popcorn o tv i sängen ;-)

Bye Bye!

Enough for now

Då var det dags för ett blogg inlägg igen, för jag har haft fullt upp så den har tyvärr blivit bortglömd. Sen sist jag skrev har jag haft syster yster och lilla Adam på besök, dom kom i torsdags och åkte hem igår morse. Vi har bara umgåtts och myst.. Riktigt trevligt! Det var även trevligt att samlas allihopa hemma hos mamma o äta middag, händer inte allt för ofta tyvärr.

Magen luras med mig hela tiden nu, känns som att det är dags nästan varje dag nu. Antingen så har jag en hel del värkar, kräks eller så känns det som om vattnet ska gå. Men icke sa nicke, här kommer det ingenting, blir tokig snart, vill ha ut dom NU!!!! Var hos bm idag och magen hade växt en centimeter till, helt sjukt hur stor jag är, trodde inte magen kunde töja sig så mycket... Men jag är extremt glad över att jag inte gått upp någonting på resten av kroppen, bakifrån syns det inte ens att jag är gravid, toppen! Själv hade jag gått upp ett kg sen sist så bebisarna har säkert växt, men jag ska göra ultraljud imorron så då vet vi exakt!

Nu är det max 14 dagar kvar tills dom är ute, men jag ska nog försöka få det att komma igång lite tidigare. Varken min kropp eller mitt psyke orkar så mycket mer nu, varje dag känns som en evighet.

Igår hade jag underbara Emelie här som hjälpte mig att få upp alla julgardiner, hon är en riktig vän hon som jag alltid kan räkna med. Tack för att du finns! Annars ser huset förjäkligt ut just nu, grejer över allt, men i helgen då jäklar ska det städas o fixas så det är fint inför Advent!

Idag var jag med mamma o shoppade lite, själv shoppade jag en ny bäddmadrass till sängen! Det var verkligen på tiden att få en ordentlig madrass. Så i natt ska det sovas som fasiken! Hoppas att sambon inte läser detta innan han kommer hem för jag ska ju överraska honom med madrassen, men jag chansar på att han inte gör det... hehe..

Efter bm besöket så hämtade jag tösen och sen har vi gjort pepparkakshus! Det blev lika fint i år igen! Så nu står det så fint i v-rummet och luktar gott :-)


Nehe nu ska jag läsa saga för tösen och natta henne.

Förresten snön har kommit här och jag bara längtar tills jag får ge mig ut och åka snowracer och pulka!!! I helgen kanske :-)

Ha det toppen allihopa!!

Everyday feels like forever

Nu börjar det bli jäkligt tungt att vänta tvillingar, kroppen värker överallt och det känns som att man ska spricka för varje steg man tar. Läntar så tills denna graviditet är över. Tror inte jag kommer sakna att vara gravid, för mina graviditeter har inte varit dom lättaste. Med Jennie hade jag svår foglossning och kunde knappt gå och denna gång har jag både svår foglossning och dubbelt så tungt. Känns som att min kropp har gjort sitt med att vara gravid sen, så här kommer det inga fler barn efter dessa. Tre duger gott o väl :-)


Idag har jag varit duktig o målat om en spegel som vi ska ha i hallen där uppe, kommer bli så snyggt! Känns så skönt att börja få ordning på övervåningen och få det snyggt och inrett :-) Jag har även varit nere på jobbet en sväng o firat mamma för hon fyllde år igår. Vi grattade henne igår men idag var det vi på jobbet som skulle gratta henne, men jag grattar henne gärna två dagar i rad. Fick ju äta smörgåstårta båda dagarna och inget går upp mot Anitas smörgåstårta *mums*

Igår kopplade Jimmy in vår nya tvättmaskin, så äntligen kunde jag tvätta här hemma igen! Behöver ju verkligen en tvättmaskin nu när man snart har tre barn. Men då försvann mitt utrymme till skötbordet som skulle stå i badrummet så nu får jag tänka om. Men det löser sig säkert! På kvällen så myste vi sen när tösen hade somnat så drog vi igång Dirty Dancing på tv och kröp ner i soffan och hade en myskväll, hel härligt!

Imorgon ska jag o mamma ner på stan en sväng, se om man hittar lite härliga julsaker, vill pynta nu! Kanske börjar pynta lite i helgen, när jag har hjälp av syster, för hon kommer upp på torsdag!

Nehe nu ska jag ta o lägga tösen o sen blir det en kväll i sängen för min del.

Bye Bye

You see me beautiful

12:50
Här har ni en snabb update om ultraljudet. Det gick jätte bra! Tösen hade gått upp i vikt! Det skiljer fortfarande ett halvt kg, men så länge det inte blir större skillnad så är det ingen fara. Så nästa besök blir den 22/11 för att diskutera förlossningssätt och när det ska ske.
Nu ska jag vila!

Bye Bye


09:30
En update kommer nu, bättre sent än aldrig!

Besöket hos barnmorskan igår gick jätte bra, jag hade gått upp ett kg och magen hade växt 2cm så det finns hopp om att flickan har gått upp i vikt! Vilket jag får veta idag, för jag ska på ul klockan 11, något nervös, men det går nog bra! Min barnmorska lugnade mig också och talade om hur det skulle gå till om bebisarna behöver komma ut inom den närmsta veckan. Så det var skönt att få lite info och ha lite att gå på.

Vad har hänt annars? Jo i förrgår så bakade jag och tösen pepparkakor, men det var inte så roligt som jag trott. För tösen tyckte det var kul i en kvart sen ville hon inte mer så jag fick göra klart allt själv. Men när pepparkakorna kom ut ur ugnen så ville hon gärna dekorera dom och det fick hon! Så nu är pepparkakslådan full och i frysen ligger lussebullarna så nu är vi redo för julen!


Igår träffade jag Pauline på stan, vi tog en trevlig fika och sen tittade vi runt lite. Det är så underbart o se allt julpynt, jag vill handla massa nu!! Men jag får hålla mig lite till, men jag längtar så efter att få pynta här hemma och göra mysigt. Jag älskar julen! (om ni inte förstått det) hehe...
Efter stan så myste vi lite hemma hos mig eller jag myste mest med Alicia, hon var ju vaken nästan en timme o det är så mysigt för hon har börjat bli nyfiken på saker runt om kring, gullunge!

Ne nu ska jag nog resa mig ur soffan o börja göra mig iordning så jag hinner till ultraljudet i tid. Ska försöka hinna med update ikväll så ni får veta va som händer.

Bye Bye

Bm och sen fika

Då är det snart dags att bege sig till barnmorskan för att se om jag har gått upp något i vikt och se om magen har växt! Så håll tummarna, för har jag växt så är det större chans att flickan har växt också, vilket jag får veta imorron. Nu har jag precis gjort mig iordning och fick lite tid över så jag hann ta lite bilder på mig så ni kan se hur stor jag är nu. Efter barnmorskan ska jag ner på stan och fika med Pauline, mycket mysigt. Ska även försöka hitta något roligt till farsdag.

Här kommer bilderna och ikväll kommer en update!


Free falling

Då var man hemma och utvilad efter en mycket trevlig kväll o natt hos mamma. Först fick jag bada skumbad med levande ljus, dryck, choklad och musik. Sen när jag kom upp så väntades det middag o då fick jag en härlig hemmagjord räksmörgås, mumma! Efter det blev det soffläge med en massa goa tilltugg o dryck o givetvis kollade vi idol! Jag blev riktigt bortskämd och hade en ordentlig myskväll, tack mamma!

Idag vaknade tösen redan halv åtta men då låg vi kvar i sängen o kollade lite tv, sen hade mamma ordnat frukost så då gick vi upp. Efter det hjälpte jag mamma att fixa lite med julbelysningen på hennes balkong, men vi märkte att vi saknade vissa delar så vi begav oss till Rusta och inhandlade det sista. Sen släppte jag av henne hemma o jag och tösen åkte hem, där vi hittade jimmy halvt vaken i sängen. Han passade på att ha en party kväll när vi sov borta och det gjorde han helt rätt i, vet ju inte när vi får tid med party kvällar sen.

Nu ligger hela familjen i sofforna o kollar på film, riktig mys lördag. Fast jag ska snart bege mig för jag ska åka med bror och pappa till farmor och farfars grav och tända ljus. Sen blir det snabbt hem och göra sig i ordning för ikväll blir det fest med jobbet! Vi ska till Tellus och titta på trevligt att rockas, ska faktiskt bli kul att komma ut lite, fast jag beger mig hemåt när showen är slut. Känner inte att jag passar in i nattklubbs livet riktigt ännu...hehe..

Ne nu ska jag fundera lite på hur jag ska se ut ikväll sen ska jag sticka. Ha det gott så länge!

Fredag, flätor, mys

Nu ska jag sticka iväg och träffa Pauline och lilla söta Alicia! Vi ska gå en sväng på stan och sen äta lunch, ska även införskaffa en ny mascara då den har tagit slut.
Efter det ska jag hämta tösen på dagis och sen ska vi bege oss till Mamma där vi ska ha en myskväll och sova över. Mamma ville skämma bort mig med bad, mat och mys, vilket jag tycker låter hel härligt!

Såhär ser jag ut idag med ännu en flät frisyr, undrar hur länge jag ska ha min flätnoja..hehe...




Ha en bra fredag allihopa!

Hej hej!

Never say never

Igår var jag o mamma i Norpan och jag fick äntligen inhandla spjälskyddet till flickans säng, hittade även lite grejer till hemmet :-) Det var en mycket trevlig förmiddag med mor!


Sedan när jag kom hem så tog jag en timme på soffan, sen kom Emelie och vi åkte iväg och hämtade Jennie på dagis. Sen var det äntligen dags, föööööör LUSSEBULLSBAK! Som jag har längtat och nu ligger dom så fint i frysen, tösen var givetvis med och ett litet mjölkrig hann vi också med :-)  Där imellan så gjorde vi plättar o åt, mycket gott! När bakandet var klart så blev det hopp i säng för tösen och sen fixade jag håret på Emelie så hon var så snygg när hon gick vidare!

Själv slängde jag mig i sängen och kollade greys och sen somnade jag snabbt. Tösen sov ända till halv nio idag fast hon somnade vid halv sju igår. Så vi var inte på dagis först halv tio idag, men det gjorde inget, dom är så snälla nu och förstår att vi kommer när vi kommer.

Idag har jag gjort som alla vill, jag har bara legat i sängen och inte gjort nånting! Jo en sak har jag gjort, jag har bäddat tösens säng och den blev så fin! Så nu är båda sängarna redo för bebisarna :-)

Nu i eftermiddag har jag o tösen tittat på barbapappa och hon tyckte det var jätte bra, hon blev helt inne i det, så kul!
Nu är det bolibompa på tv, sen blir det att lägga tösen i sin säng och mig i min säng. Jag spenderar de flesta kvällarna i sängen nu för tiden, då ryggen inte fixar våra soffor längre...

Med magen är det bra, dom sparkar hej vilt båda två, själv har jag ganska ont i mellangärdet idag och känner mig lätt yr. Men jag är ganska van o ha ont lite här o var så det är inget man orkar bry sig om längre, man får tänka på det positiva istället och göra roliga saker!

Ha en trevlig kväll alla goa människor!

Flickans och pojkens säng



Tösen bakar lussebullar

Norpan

Det blev inget bakande igår :(

Först var jag nere på stan med mamma och handlade de sista grejerna till tösen, så nu är bb väskan klar! Köpte även en vinterjacka till min stora tös, super fin är den!

Efter det var det dags för ett rutinbesök hos barnmorskan, Emelie följde med mig också :)
Barnmorskan tyckte att hon hade svårt att höra hjärtljuden så jag blev skickade till förlossningen för att göra en ctg kurva och den blev så bra så. I övrigt så hade magen bara växt 2cm och jag hade inte gått upp något i vikt, så det var inte så bra. Får hoppas jag har gått upp nästa gång! Ctg:n gjorde att det drog ut på tiden en hel del så vi hann inte med något bakande :( Istället åkte vi o inhandlade godis o chips o sen hem o åt mat och sedan moffade vi massa onyttigt! En mycket trevlig kväll i sin enkelhet. Tösen sov hos mamma, då mamma fick hämta henne på dagis när jag skulle göra ctg eftersom det drog ut på tiden. När tösen är hos mamma så vill hon ju inte komma hem, så hon fick sova där.

Nu ska jag äta frukost o sen kommer mamma o hämtar mig så ska vi åka till Norrköping! Där ska vi inhandla spjälskydd till flickans säng och givetvis kolla på lite annat smått o gott :)

Sen i eftermiddag SKA jag, Emelie o tösen baka lussebullar! Idag får det inte komma något imellan.

Ha en trevlig dag!


Lussebullar

Idag vankas det lussebullsbak med Emelie o tösen :) Vi blev sugna på att göra något juligt plus att det är skönt att få bakandet gjort innan bebisarna tittar ut. Så i eftermiddag blir det julmusik och julbak :)

Men vad ska jag göra tills dess? Är sugen på att åka ner på stan och köpa kläderna som tösen ska ha på sig på bb, för jag handlade allt till pojken igår. Så nu saknas bara tjejens kläder i bb väskan, annars är allt klart! :)
  • Snuttefiltar
  • Kläder
  • Strumpor
  • Nappar
  • Nappflaskor
Klockan tre ska jag till barnmorskan på besök, känns som jag är där hela tiden nu, men det är bara mysigt o se o höra bebisarna :)

Ne nu ska jag försöka få i mig lite lunch iaf, sen får vi se va jag hittar på. En sak är säker iaf, jag har blivit jätte duktig på att ta det lugnt och inte stressa. En eloge till mig! :)

Uppdatering om bakandet kommer ikväll om jag inte blir för mätt på all deg!

Ha det underbart!

RSS 2.0