Juldagarna

Då har man firat jul och det var så mysigt!

Julafton
Tösen vaknade vid åtta och då gick vi ner på nedervåningen och henns ögon blev jätte stora när hon såg granen och alla paket! Hon bara skrek öppna paket öppna, så söt. Vi gjorde iordning gröt frukost och åt frukost efter det fick hon öppna två morgonpaket som tomten lagt i julstrumpan.

Sedan blev det dusch och fix och på med klänningarna för oss töser och kostym för mannen. Mamma och bror kom vid tolv tiden och då började vi fixa julmaten och sedan åt vi vid ett. Mycke julmat blev det, men roligast var att Jimmy blev jätte glad när han såg att jag hade gjort hans mammas kålrotslåda...hehe

Efter maten blev det kalle anka och sedan julklappsöppning och tösen fick så mycke fina julklappar!

På kvällen myste vi med sällskapsspel och umgicks, pappa kom också och spenderade kvällen med oss, det betydde jätte mycke för mig att han orkade det efter att han jobbat hela dan!

Juldan
Denna dag hände inte så mycke på själva dagen men klockan fem åkte vi hem till mamma för middag, mycke trevligt att äta annat än julmat! Efter det blev det utgång till Tellus, jag, jimmy, anders och mattias. Det var helt sjukt, en timme i kön 150kronor i inträde, en timme där inne med massa folk och sen taxi hem...haha.. Jag har lärt mig att man inte ska gå ut på juldan, alldeles för mycke folk!

Annandag Jul
Denna dag slappade vi riktigt ordentligt, vi kollad på pippi nästan hela dan för Jennie hade fått pippi dvdbox i julklapp. Sedan var jag fortfarande så trött på julmat och eftersom det typ var det ända man såg i kylskåpet när man öppnade det så fick det bli pizza istället och det var riktigt gott!



I övrigt så är livet bara bra, är lite extra glad nu när jag vet att det bara är två dagar kvar tills jag får träffa min underbara syster! Jennie tjatar redan efter att få träffa bebisen, hon lär bli chockad när hon ser att Stephanie inte är någon bebis längre...hehe... Men dem lär nog ha hur kul som helst, det ska iaf jag och syster ha!

Ne bara för att jag skrev om syster nu så måste jag nog ta och ringa henne, så hade gott!

All for today!



Här är lite bilder från jul!



Dan före dopparedan!

Idag har jag och tösen förberett inför den stora dagen imorron. Efter vi varit nere på jobbet och haft avslutnings lunch så åkte vi hem och medans tösen sov middag så förberedde jag janssons tills imorron. Sedan när hon vaknade så gick vi ut på framsidan och gjorde en snölykta och en liten snögubbe vid ytterdörren, så fint! Efter det så gick vi in och tösen kröp ner i soffan under filten och tittade på pippi medans jag plockade och fixade lite.

Sen bestämde jag mig för att göra julskinkan, när jag skulle skära bort svålen så gick kniven rätt in i pekfingret och blodet rann för fullt. Tror aldrig jag har blodat så mycke från fingret förut så efter ett paket plåster så ringde jag mor min som fick komma hit och titta på det. För jag blev så yr av att se blodet, är lite känslig för sånt. Men hon lindade och gjorde så det slutade blöda. Så då städade vi upp köket och gjorde färdigt julskinkan, den blev super god! Det är underbart med skinkmacka och julmust kvällen innan julafton! Tack mamma för att du kom så snabbt och hjälpte mig!

Resten av kvällen har jag spenderat med mamma och tösen och bingolotto, enda gången på året som jag tittar på bingolotto, men det är tradition!

Julgranen står redo och jag tror tomten kom förbi lagom när jennie hade lagt sig och la paketen under granen, men han kommer imorgon också med paket i säcken! Ska bli så kul att få se Jennies leende hela dagen imorgon och hur hon kommer reagera när tomten kommer.

Ibland önskar jag att jag var liten igen och fick känna den känsla man kände när man var liten kvällen innan julafton. När man låg och vred och vände i sängen och bara längtade till nästa dag till tomten och paketen och man drömde sig bort vad som fanns i paketen. Helt underbar känsla!





***Lite mysiga bilder***


God Jul till er alla och hoppas ni får en underbar julafton med nära och kära!

Love
//A

Sjuk igen!

Då var man sjuk igen, precis lagom till jul eller inte!
Är så himla trött på mig själv nu, varför blir jag sjuk hela tiden? Är det inte jag som är sjuk så är tösen sjuk, fast jag är nog fasiken mer sjuk än hon... Jag hinner juh inte göra något varken på min arbetslista eller min privatalista. Idag skulle jag ha förberett all julmat men icke sa nicke, får hoppas att jag är frisk imorron eller på onsdag annars blir det en tråkig jul.

Jag avskyr att ligga hemma och va såhär sjuk, speciellt som jag är nu med maginfluensa och feber. Man orkar ju inte göra någonting, först ligger man i sängen och tänker nu mår jag nog bättre. Tar sig upp från sängen för att göra något vettigt men jag hinner bara ställa mig upp så är det kört igen!

Min käre sambo kom med en idé om varför jag blir sjuk hela tiden, han tror att jag stressar för mycke både hemma och på jobb, så han tror att min kropp säger ifrån. Han kan nog ha en poäng i det, men det är ju liksom jag, att stressa. Speciellt nu till jul är det massor att göra både på jobbet och hemma, vill ju ha en så fin jul som möjligt.

Men istället ligger man här och tycker så jä*la synd om sig själv och är sååå uttråkad och allt jobb och allt som ska göras bara gnater inne i huvudet svårt att låta bli att stressa nu när jag inte hinner med något istället, får typ skuldkänslor!

Jag avskyr nyårslöften men detta år ska jag ha ett, (som jag ska hålla) jag ska införskaffa vitaminer som jag ska äta och jag ska lära mig att stressa mindre och se om jag blir mindre sjuk.

Jag längtar så till julafton, men mest av allt vill jag bli frisk så det blir en trevlig jul!

Allt för idag!

/Annica

Full fart idag!

Imorse när man vaknade och tittade ut genom fönstret så var det helt vitt ute! Samtidigt som jag tyckte att det var jätte vacker så suckade jag inombords när jag tänkte på att jag och dottern skulle ut och cykla. Men det gick jätte bra att cykla till dagis eftersom snön fortfarande var ny och inte isig ännu. När vi hade cyklat halvvägs till dagis så stannade vi och gjorde snöbollar, Jennie älskar verkligen snön!

Arbetsdagen har varit som vanligt, stressig men rolig, hellre fullt upp och massa att göra än att bara sitta ner och inte göra nått.

Cykelturen hem från jobbet blev en hel annan historia, en nära döden upplevelse! När jag kom i backen ner mot dagis så rullade jag jätte sakta. Men det stod bilar parkerade till höger i backen och en bil bestämde sig för att köra ut mitt framför mig. Jag bromsade för fullt men bromsarna tog inte alls för det var så halt på vägen, jag lyckades svänga åt höger så jag hamnade bakom bilen men jag gled fortfarande. Då bestämde sig biljä*eln att backa in igen för att kunna vända, men han såg inte mig alls som var bakom bilen! Han hann backa in i mitt vänstra knä men jag svängde samtidigt allt va jag kunde åt höger, mot trottoarkanten, då fick jag äntligen stop på cykeln. Jag lyckades få upp mig och cykeln på trottoaren, helt skakig. Men jag blev mest upprörd över att bilen bara backade och vände och åkte! Så irreterande! Så när jag hade hämtat Jennie på dagis blev det promenad hem och nu är cykeln undanställd för vintern och vagnen är framtagen!

Väl hemma så blev det lite fix sedan kom bror på middag, efter middagen så gjorde vi köttbullar till jul! Förutom ägget på golvet så var det trevligt...haha

Var precis ute på baksidan och såg hur underbart fin vår utegran är nu när snön ligger på och ljusen lyser igenom. Snart är julen här, underbart!

Så vackert!




Nu blir det mys i soffan!

/A

Helgen & full fart mot jul!

Helgen har bjudit på mycke nöje och trevliga människor! Först i fredags så kom Alexandra så vi tittade på idol och myste med massa gott :) Det var perfekt att Erik vann så Calle kan få göra sitt eget material istället för att göra "idol-skivan". Toppen!

På lördagen vaknade tösen kl sex, lagom kul på en lördag när man verkligen vill få sova ut lite... Men men hon är inte så krävande på morgonen hon vill bara gå upp och mysa i soffan :) Lite senare väckte vi Jimmy genom att hoppa i sängen båda två, jo även jag hoppade! haha
Jimmy blev lagom glad, men efter ett tag så piggna han på sig och så bar det iväg mot affärerna och ordna födelsedagspresent till Sandra och handla till kvällen.

När Jennie hade sovit färdigt sin middagssömn så kom mormor och hämtade henne och så åkte dem till Jultomten vid kolmården, dem hade det så mysigt!

Jag och Jimmy gick hem till Johan och Sandra och firade Sandra på hennes 20 års-dag, det var mycket trevligt, bra stämningen och härliga människor! Ser fram emot en sån kväll snart igen! :) Det blev sedan utgång, men vi blev trötta snabbt så då blev det mat istället och sen åkte vi hem...

Haha kul hade vi!
Haha kul hade vi iaf, härliga töser!

I söndags så blev det Adventsfika hos bror och mamma kom med tösen och hon berättade så mycke saker om tomten och allt mysigt hon och mormor hade gjort, kul att höra när hon försöker få ur sig hur många ord som helst på en gång..haha gulligt...

Sedan blev det tvättdag på högsta nivå, men annars mest mys med familjen!

Idag har varit en vanlig arbetsdag, men jag slapp cykla till dagis o jobb för jimmy åkte inte förrens i eftermiddag. Men imorron är det halsduk, pannband och vantar på, för då är det cykeln som gäller! Bara att bita ihop och cykla försiktigt... Hoppas det blir mer snö till helgen så vi kan åka pulka!


Nu längtar jag verkligen så enormt mycke till julafton, julafton var verkligen min favorit högtid när jag var liten så den betyder fortfarande väldigt mycke! Speciellt kvällen innan när man äter knäckemacka med nygriljerad julskinka, dricker julmust och klär julgranen! Det ska bli så underbart att fira julen hemma i år, vår första julafton med vår lilla familj :)

Nu ska jag fortsätta kvällen med tösen och så blir det nog några samtal till syster också... hehe...

Puss Puss

Trevlig dag!

Idag har jag jobbat och stått i, mycket att göra nu, speciellt när man har legat sjuk.

Men sedan hämtade jag tösen från dagis och vi följde med Jimmy till lastbilen och sa hej då för han skulle köra och jobba. Jennie var så söt för hon ville promt hålla kopplet till Alice och sedan skuttade dom iväg, men Alice va lite snabbare än Jennie...hehe..

Ikväll har vi provat lucia linnet och tillbehören så det passar inför luciafirandet imorgon, hon var så söt med glitter på huvudet! Det ska bli riktigt trevligt på dagiset och se alla barnen sjunga och vara fina, det är så gulligt när alla tolkar låtarna på sina egna sätt och sjunger sina egna ord.. :)

Ne nu ska jag passa på att vila lite i soffan, har så fruktansvärt ont i ryggen och magen... (den veckan i månaden).

Dagens citat: Njut av livet för du får bara ett!


Over and out

/Annica

Bättringsvägen

Nu är tösen fullt frisk och redo för dagis imorron, härligt! Även jag känner mig mycke bättre nu, lite matt i kroppen bara men det blir jobb imorron! Kan inte ligga hemma längre nu, jobbhögen bara växer så nu är det dags att ta tag i den och skoj blir det. Jag blir alldeles för rastlös av att ligga hemma sjuk.

Jag har som vanligt tänkt för mycke nu när man ligger hemma såhär... Varför ska det vara så svårt för folk att berätta om sina fel och brister? Känns som om det har blivit "poppis" att man alltid ska säga att livet är kanon, och att man mår utmärkt och familjelivet är så fint och härligt. Precis som om det vore en tävling vem som har lyckats bäst med sitt förhållande eller sin ekonomi eller sin barnuppfostran eller något annat.

Varför ska det vara så att folk inte vågar eller kan berätta sanningen? Att man har bråkat med mannen, eller fått för lite lön eller att det faktiskt är jobbigt att uppfostra barn. Alla går igenom samma sak men ingen vågar prata om det öppet för då har man inte "lyckats" enligt samhällets krav och folks tankar. Vill vi verkligen att det ska utvecklas så? Är det inte meningen att man som vänner eller familjmedlemmar ställer upp för varandra i allt och inte gottar sig i andras problem.

Ja, det var iaf en funderare från min sida..

Ett kom ihåg: Ta hand om varandra innan det är försent.

That's all!

/Annica

Pepparkakshus

Idag har tösen varit febrig så vi har varit hemma från jobb och dagis. Vi har mest myst i soffan och hon har sovit jätte mycke.

När hon somnade för lunch så passade jag på att göra ett pepparkakshus, eller jag gjorde delarna och limmade ihop dem, tyckte inte hon skulle vara med när jag smälte socker då det blir så himla varmt. När jag var färdig väckte jag henne och hon fick jätte stora ögon och ett leende på läpparna när hon fick se huset och när jag sa att hon skulle få dekorera det.

Det blev kristyr, non stop, bomull, florsocker och tomtar så fint!

Nu är det sängdags för min tös och jag ska hoppa i duschen, sen lugn kväll och självklart, ULLARED! :)

PoK
/Annica

Andra advent

Dagen började med lussebulle bak som gick sådär.. Tog fram alla ingredienser och skulle börja, insåg då att jag glömt köpa jäst. Så på med kläder på tösen och cykla till affären, givetvis handla vi lite annat gått också så som julmust och toffee, mums! Väl hemma igen så ville tösen vila lite så det fick hon medans jag drog igång med bakeriet. Allting gick jätte bra tills jag stod och knådade degen för då insåg jag att jag hade glömt saffran! Hur kan man glömma saffran i lussebullar?!?!?! Men eftersom jag är så piffig så blandade jag saffran med lite vatten och penslade över hela degen och knåda om den och det funkade faktiskt! Dem blev kanon goa!
Sedan fick vi besök vi tolv av mormor, morbror, Anita och Pauline som var så sugna på fika. Mysigt hade vi och pratade massor. Sedan gjorde vi om köket till en frisör salong... Pauline klippte och jag färgade..hehe..

När alla hade gott, röjde jag undan och sen blev det mys i soffan med tösen och filmen Up, riktigt söndags mys.

Usch så mörkt och trist det är ute nu, när klockan är tre känns det som att det är dags att gå och lägga sig. Jag längtar verkligen redan till sommaren igen, varmt och sol.

Ne nu ska jag och tösen öppna adventskalendern och mysa lite.

Over and Out

/Annica


Tösen hade tomtedräkt idag, så fin!

Cykel dag och Pepparkaksbak

Det var nog jäkligt kallt inatt för när det bar av på cykeln mot dagis imorse så hade växeln frusit fast på ettan! Jag kände mig som i en tecknad film, jag bara trampade och trampade men kom nästan ingenstans, sjuk mjölksyra i benen när vi kom fram..haha...


Sen på eftermiddan så tog jag cykeln till service och de blev ingen billig historia, jag trodde att de skulle smörja lite bara. Men det blev ny vajer, nytt lyse, nya handtag och serviceavgift.. Typiskt mig att inte kunna säga nej till försäljare... Men fin blev den och nu rullar den som fasiken!


Hämtade tösen tidigare från dagis idag, så då tänkte jag att vi kunde baka pepparkakor redan idag istället för att vänta till helgen. Tösen blev så ivrig när jag tog fram kavel och deg, härligt att se. Det märks att hon har växt för hon gjorde pepparkakorna nästan helt själv, jag behövde bara kavla ut degen och de blev så fina.
Jag var till och med så pysslig att det blev glasyr och nonstop på vissa pepparkakor, en riktig bakmamma..haha
Ne nu ska jag ta och duscha tösen så allt mjöl försvinner, för mjölet hamnade överallt utom på bakbänken, så det kan gå! Mer bak i helgen, då blir det pepparkakehus och lussebullar. Ska bli så kul!


Snart kommer bror också så då blir det middag och snacka strunt.
/Annica

Första inlägget!

Aha då har man skaffat sig en blogg, vet inte riktigt varför. Men det kan ju kanske vara bra för mig att få skriva av mig lite med tanke på att jag är väldigt bra på att prata mycke i telefon, så då slipper vissa bli trakasserade..haha

Men min syster kommer fortfarande att få stå ut med mina samtal precis som jag står ut med hennes. Vi pratar allt mellan 5-10 gånger om dan. Jag har fått frågan ett antal gånger om hur vi kan ha så mycke att prata om. Men vi pratar om allt, allt från vilken färg julstjärnan ska ha till vilket program det är på tv, till djupa känslor. En härlig blandning med andra ord!

Idag har jag monterat ihop ett sideboard jag köpte på IKEA igår, det var den absolut enklast IKEA möbeln som jag någonsin har satt ihop, en skruv i varje ben och sen klart! Så nu står det så fint bredvid soffan med en julblomma på för tillfället.

Jag älskar verkligen julen, när man får ta fram julgardiner, julstjärnor, tomtar och gå ut i skogen och plocka mossa och annat kul och göra blomdekorationer. Så underbart mysigt med julen och med all härlig julbelysning överallt. Jag lyckades även att övertala min sambo om en utegran i år, blev så fint ute på baksidan! Ne nu blev jag sugen på glögg efter allt detta prat om julen så jag får nog gå och göra mig en kopp.

Nästa helg ska jag och tösen baka lussebullar och pepparkakor, längtar redan. Jag har även bestämt mig för att vi ska göra ett pepparkakehus för första gången ihop. Min mamma gjorde alltid pepparkakehus när vi barn var små så nu är det dags att föra traditionen vidare! Men jag har inte några stora förväntningar, för det lär juh knappast bli något lyxpepparkaksslott. Det ska nästan vara lite snett och konstigt för att bli mer charmigt :)

That's all today!
Bye Bye
Annica

RSS 2.0